REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Proste konstrukcje i niedrogie naprawy do tego masz dwa silniki 1.2 8V (65-69 KM) i 1.4 8V (77 KM) które tolerują bez problemu LPGCebuller napisał(a):- Fiat Grande Punto, Fiat Evo (prawie bliźniaki)
Tu pod LPG najrozsądniejszy wybór to chyba 1.4 t-jet 120KMCebuller napisał(a):- Fiat Bravo 2 (Punto na sterydach)
Najlepsz opcja to 1.6 MPI fabia-ii-1-6-mpi-105km-jaka-instalacja-vt114491.htmCebuller napisał(a):- Skoda Fabia 2
Tu masz dwa silniki 1.4 i 1.6 oba MPI które dobrze znoszą instalację gazowąCebuller napisał(a):- Hyundai i30 1, Kia Ceed 1 (bliźniacze modele praktycznie)
Tu najlepszy do gazu jest silnik z hydrauliką na zaworach czyli 1.6 Valvematic 132KM ale on wystepował dopiero w polifcie.Cebuller napisał(a):- Toyota Auris 1
Bardzo fajny wybór w tym budżecieCebuller napisał(a):Najbardziej podoba mi się chyba Hyundai i30 i on jest największy z ferajny
Cebuller napisał(a):@hoderi145
Czemu LPG miałoby być ekonomicznie nieuzasadnione? Założenie LPG zwróci się po kilkunastu tys. km, a jak auto ma już założone to kosztuje koło 2 tys. PLN drożej, więc w rok by się zamortyzowało. Pod warunkiem, że nie wygeneruje awarii.
A ta Megane cierpi na bolączkę francuzów z tamtych lat i elektronika jest dość awaryjna? Nie wspominałem w poście, ale dla mnie bezobsługowość ma wysoki priorytet.
Cebuller napisał(a):I te ceny 3000-3500 PLN nie zaniżone?
Cebuller napisał(a):Cóż to za doświadczenia mieli z używanym LPG?
Rokiko napisał(a):Tu masz dwa silniki 1.4 i 1.6 oba MPI które dobrze znoszą instalację gazową