Czołem Forumowicze !
Piszę do Was z prośbą o poradę w sprawie kupna pierwszego samochodu. Chcę na niego wydać nie więcej niż 20 tys. chyba, że będzie na prawdę warto.
Bardzo proszę o wsparcie w wyborze optymalnego modelu auta biorąc pod uwagę poniższe:
-będzie to moje pierwsze auto
-będę nim jeździł po mieście (2-3 razy w tygodniu, ponieważ do pracy jeżdżę metrem)
-auto będzie pokonywało trasę ok 250 km raz na 2 tygodnie (do rodzinnego miasta)
-bardzo mi zależy na: atrakcyjnej sylwetce, miłym w miarę cichym wnętrzu z jakimś systemem audio (nic wyrafinowanego ale miło by było), silnik benzyna od 1.6 do 2.2 max (może być LPG), możliwe niskie koszty utrzymania (wiem standard - każdy by chciał), automatyczna skrzynia biegów preferowana.
Uff z tego co widzę to duże wymagania jak na 20 tyś - więc prośba o ewentualne sprowadzenie mnie na ziemię
![Uśmiechnięty :)]()
Modele które biorę pod uwagę w tym momencie - bmw e46 318 i 320 po lifcie, honda accord (VII?),volvo s40 (bez turbo), toyota corolla e12 (wiem trochę inny segment ale kompakty jak najbardziej wchodzą w grę). Przyznam, że "napaliłem" się trochę na bmw - ale czy nie przesadzam jak na pierwsze auto? Uwaga - auto będzie jeździło po Warszawie (o ile ma to znaczenie- mam na myśli ewentualne stłuczki... Wypowiedzcie się ile można się spodziewać
![Wink ;)]()
.
Z góry dziękuję za porady, będę wdzięczny za dojrzałą dyskusję z nowicjuszem
![Uśmiechnięty :)]()
Pozdrawiam i Szczęśliwego Nowego Roku dla wszystkich Forumowiczy !!!