Pierwszy własny samochód

24 Mar 2015, 20:47

Troche poobijana ta Corolla fakt ale z jednej strony to dobrze bo przynajmniej nie będzie szkoda w razie kolejnej rysy czy wgniecenia :naughty:
Civic wygląda ok ale troche niska cena.
Drugi Civic miał coś z przodem i widać że po młodym gniewnym.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

24 Mar 2015, 21:02

Ogólnie marka suzuki mi nie pasi, subaru znów fajne ale te droższe.

Pytałem jak się miewa gaz w Toykach oraz Hondach może ktoś się orientuje czy to w ogóle ma sens, a jeśli ma to czemu się mówi że nie lubią gazu?

Modele które podałem sa w odległości do której mogę swobodnie podjechac (dobry dojazd nawet jeśli dalej) dlatego chciałbym jakąś opinie :) Ta Corolla za 4500 mi się podoba najbardziej raz Civic z Biedronką w tle.

----
Ta "tojota" co podaleś jest z Lublina, a ja z Warszawy, czerwona Honda jest dziurawa więc z góry odpada, w naprawy też się bawił nie będę tak poważne nawet jeśli by mi się to opłaciło

Co z gazem w japońcach? Interesuje mnie tylko Honda i Toyota, ewentualnie Nissan z tego kraju. Jak ma się sprawa z Renault?
grabi75
Nowicjusz

Prawo jazdy: 11 08 2011
Auto: NIE MAM

24 Mar 2015, 21:15

Subaru Justy to "brat" Swifta.
Subaru fajne bo masz napęd 4x4 więc zimą pojawia się banan na twarzy hehe (pewnie ,że bez porównania z Imprezami np) ale dobre i takie początki, zakładasz LPG i jeździsz za "grosze".

A co do LPG w Japońcach to wystarczy dobrze dobrana instalka i nic się nie będzie działo.
Na allegro zdarzają się sztuki w którym przebiegi zbliżają się nawet i do 300+ na LPG :ok:
Kieł
Stały forumowicz

Auto: Nie mam

25 Mar 2015, 16:09

Rzecz w tym, że nie zamierzam zakładać gazu do samochodu wartego 5000tysięcy bo po prostu sie nie opłaci, gdyz się nie nie zwróci. Chcę już z gazem. Jak mi sie uda to jutro zobaczę niebieską corolle.
grabi75
Nowicjusz

25 Mar 2015, 19:35

Chodzi o to żeby znaleźć z LPG a nie samemu zakładać.
Kieł
Stały forumowicz

Auto: Nie mam

25 Mar 2015, 19:44

Tak może jeszcze zapytam:) [link do oferty na Olx wygasł] co o tym sądzicie?? Mam trochę głupio z robotą bo nie wiem o której skończę, więc na weekend najwygodniej mi się umówić i jutro będę próbował, może się wyrobie i podjadę.
grabi75
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Bezpieczne hamowanie w warunkach zimowych
    Podczas zimowej pory roku, wielu kierowców doświadcza wydłużonej drogi hamowania na nawierzchniach pokrytych śniegiem lub oblodzonych. Czy jednak wszyscy zastanawiają się, co dokładnie wpływa na odległość, jaką pokonuje ...

26 Mar 2015, 07:32

Moim zdaniem wygląda ciekawie,można podjechać i obejrzeć jak kwestia stanu technicznego oraz jak stary jest w niej gaz.
MotoAutko
Początkujący

Prawo jazdy: 14 03 2002
Auto: Seat Leon 1.6
Skrzynia biegów: Manualna

26 Mar 2015, 10:26

Gaz jest z 2011roku więc jeszcze wmiare świeży. Ogólnie wygląda ok,przebieg może być autentyczny no i na plus naprawy jeśli są udokumentowane.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

26 Mar 2015, 11:17

proponuje saxo 1.5d, nie gnije, silnik prosty jak budowa cepa, pali jak zapalniczka, zwróć jedynie uwage na tylna belke, co by nie byla wytarmoszona i trzaskaj km
tixop
Nowicjusz

Auto: BMW E46 / Pug 206
Silnik: 2.8

27 Mar 2015, 20:14

Okazało się że Corolla ma wyciek oleju wiec odpada, [link do oferty na Olx wygasł] - opis ładny, ale z przodu nie ma znaczka Toyki więc coś chyba bylo robione. Macie jakies pomysły? chciałbym jutro coś ogarnąć mam serwis w warszawie który za darmo mi sprawdzi samochód, ale tylko jutro do 15 więc myśle że ok 20-25km od Warszawy i to bardziej w stronę Ursus, Włochy, Wola.
grabi75
Nowicjusz

28 Mar 2015, 10:04

No i co że ma wyciek oleju? Zapewne do wymiany kwalifikuje się uszczelniacz wału.
Ta srebrna całkiem ładna :ok:
Barol
Awatar użytkownika

28 Mar 2015, 10:52

Umówiłem się z właścicielem na dziś, ale oddzwonił ok godziny później, że ktoś był i stwierdzono wyciek oleju. Powiedział że naprawi i dopiero będzie chciał sprzedać. Nie wiem czy naprawdę taki uczciwy, czy wystraszył się kontroli pojazdu w warsztacie, ale przynajmniej zaoszczędziłem czas.

W tej srebrnej nie pasuje mi ilość zdjęć na allegro (tyle dają handlarze, a i aukcja wygląda profesjonalnie), brak znaczka, ale się zobaczy może.
Jadę dziś oglądać Corollę taką jak tamta od oleju, tylko w benzynie, ale mniejszy przebieg i nowszy rocznik.

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - martwi mnie trochę siedzenie wygląda na trochę styrane:)
grabi75
Nowicjusz

28 Mar 2015, 10:55

Faktycznie auto od handlarza,wpisałem jego nr w google.
Barol
Awatar użytkownika

28 Mar 2015, 10:57

Szkoda kasy. Poobijana, bez wyposażenia.
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

28 Mar 2015, 11:02

Troche zaniedbana ta niebieska..
Barol
Awatar użytkownika