REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
podatek juz zaplaciles prawdopodobnie. Mozesz i sprzedac auto tydzien po zakupie i nikt nie moze Ci tego zabronic. Nie bedziesz mial zadnych dodatkowych kosztow zwiazanych ze sprzedaza auto nie wiem skad nabrales takich.... informacjiPetardinho napisał(a): słyszałem że jakiś wiekszy podatek się wtedy płaci ale nie wiem ile procent i czy wgl to prawda.
Pełna zgoda...Kao napisał(a):Mozesz i sprzedac auto tydzien po zakupie i nikt nie moze Ci tego zabronic.
Nie tak całkiem do końca.Jezeli cena sprzedazy będzie większa od ceny zakupu to niestety od róznicy musisz zaplacić podatek dla "fiskusa"...Kao napisał(a):Nie bedziesz mial zadnych dodatkowych kosztow zwiazanych ze sprzedaza auto
Nie wiem kogo masz na myśli...Kao napisał(a): kolega niech odrobi lekcje zanim zacznie gadać takie pierdoły
Mozesz napisac jaki...Jezeli masz na myśli 2% to on dotyczy kazdego śmiertelnika../no moze z wyjatkiem darowizny i to do pewnej sumy/...Kao napisał(a):podatek juz zaplaciles prawdopodobnie.
Jezeli komuś coś chcesz doradzić i zeby ten ktos nie miał problemów to najpierw to dokladnie sprawdz a pozniej pisz....Kao napisał(a):Nie bedziesz mial zadnych dodatkowych kosztow zwiazanych ze sprzedaza auto nie wiem skad nabrales takich.... informacji
Owszem mozesz tak zrobić w przypadku jednego max 2 samochodów w roku.Bądz pewny ze nikt Ci nie uwierzy jezeli sprzedaz w ciągu roku 20 lub 30 samochodów i nie wykazesz zadnego dochodu.Wysokość podatku wynosi 18% lub 32% i uzaleznione jest od zarobinej kwoty...Petardinho napisał(a):Czyli jak sprzedam taniej to nic nie dopłacam?
A dlaczego osoba prywatna ma nie zaplacić 2% podatku od wartości pojazdu...Kao napisał(a):mówię o osobie prywatnej
Jezeli przy takiej transakcji zarabiasz to musisz to wykazać w rozliczeniu na PIT-36...Kao napisał(a):osoba prywatna sprzedaje auto nawet z zarobkiem to proszę napisz nam jak przebiega dalej procedura
Tak było dawniej,jest obecnie i chyba dalej będzie...Kao napisał(a):bo może ją faktycznie nie jestem na czasie
Ja tez nie jestem na bieząco ale "wujek google"coś tam wie..Kao napisał(a): może przepisy się zmieniły lub coś nie wiem.....