Sprowadzenie samochodu z zza granicy

03 Maj 2017, 21:48

Witam panowie, odnoszę się z zamiarem sprowadzenia samochodu z zagranicy, oraz "natychmiastową" sprzedaż go w Polsce. Jeśli można, prosiłbym o wytłumaczenie, jak wygląda taka sprzedaż w polskim prawie, co muszę zapłacić i czy ewentualnie mogę to robić bez firmy, na jaką skalę.
Z góry dziękuję za pomoc :)
kochas
Obserwowany

Auto: Nie mam

04 Maj 2017, 11:41

Mam nadzieję, ze w poniższym linku znajdziesz odpowiedź na wszystkie nurtujące Cię pytania :)

[link do mFind wygasł]
mfind
Aktywny

Zdjęcia: 4
Auto: Volvo S40

04 Maj 2017, 18:18

Trochę informacji znalazłem lecz nadal nurtuja mnie pytania. Co w przypadku gdybym otworzył auto handel, sprowadzal 2-3 samochody w miesiącu? Orientuje się ktoś, jakie są koszta prowadzenia takiego auto handlu?
kochas
Obserwowany

Auto: Nie mam
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Folia do oklejania samochodu. Czy naprawdę jest skuteczna?
    Każdy właściciel samochodu chcę przedłużyć okres cieszenia się nowym i pięknym autem tak długo, jak to możliwe, dlatego stara się chronić go przed uszkodzeniami. W tym celu robi przeglądy techniczne, stosuje drogie oleje ...
    Stresujący manewr parkowania dla Kierowcy
    Umiejętne parkowanie jest równie ważnym elementem bezpiecznej jazdy jak poruszanie się po drogach. Tymczasem jeden na czterech kierowców ma problemy z parkowaniem(1). Kierowcy przyznają, że wolą zaparkować dalej ...