Pobyt tymczasowy a rejestracja pojazdu w Polsce

22 Mar 2011, 22:42

Witam.
Może ktoś się orientuje... Jak przebiegają takie sprawy w urzędzie komunikacji przy rejestracji pojazdu przez cudzoziemca nie należącego do wspólnoty UE, mającego kartę tymczasowego pobytu w RP - tym samym tymczasowe zameldowanie w Polsce.

czy ta ustawa dotyczy tez go ? http://www.rpo.gov.pl/index.php?md=4322&s=1
maksims
Nowicjusz

Miejscowość: pl
Auto: VW Polo 1.4

23 Mar 2011, 13:17

Tak to wyjaśnienie jest idealne i urząd rejestruje samochód tak jest napisane na podstawie adresu zamieszkania.

Z mojej praktyki wynika, że urzędy rejestrują tak samochody.

pozdrawiam

Dariusz Sawicki
pozdrawiam

Dariusz Sawicki

Masz problem z rejestracją samochodu?
Daj znać zajmiemy się tym za Ciebie.
DariuszSawicki
Stały forumowicz

Miejscowość: Wrocław
Auto: Nie mam

23 Mar 2011, 16:06

DariuszSawicki napisał(a):Z mojej praktyki wynika, że urzędy rejestrują tak samochody.

Tez się z Tobą zgodzę ze tak powinny robić...Jednak jak sie trafi na "urzędasa"to moze być:: nie bo nie... :!: :!:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Przyczepne opony i sprawne hamulce - samochód do driftu
    Żadnego auta driftingowego nie można nazwać profesjonalnym, jeśli nie jest wyposażone w dobre opony. A najlepsi drifterzy na ogumieniu nie oszczędzają. Na zawodach korzystają tylko z nowych opon i to nie byle jakich - najczęściej ...
    Nowe Audi S3 - najlepsze osiągi w swojej klasie
    Trzecia już generacja mocnego kompaktu jakim jest Nowe Audi S3 podniosła wysoko poprzeczkę możliwości przemysłu motoryzacyjnego. Całkowicie nowy silnik 2.0 TFSI Jednostka napędowa 2.0 TFSI otwiera nowy rozdział w historii ...