Pomoc w wyborze auta

25 Gru 2011, 00:38

witam
proszę o poradę zamierzam kupić nowy samochód, wybór jest między dwoma: nowy hyundai elantra czy hyundai ix35, wersje classic, silniki 1,6 benzyna, odpowiednio 132 i 135km, obydwa podobaja mi sie tak samo, z obydwoma miałem jazde próbną, tyle ze ix35 był w dieslu wiec trudno porównać do końca z benzyniakiem, co do tego auta mam trochę obawy co do duzego spalania i czy aby ze wzgledu na masę nie bedzie trochę mułowaty, proszę o opinie uzytkowników tych samochodów lub znawców tych modeli, auto ma być dla rodziny 2+1, do codziennej jazdy po miescie często w korkach i 2 razy w miesiącu poza miasto na kilkusetkilometrowe trasy, z góry dziękuje za pomoc
radark
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 12 2008
Auto: hyundai i30

25 Gru 2011, 22:05

moim zdaniem wybór pomiędzy tymi dwoma autami ogranicza się do tego czy lubisz wysoką pozycję za kierownicą czy niską
siedziałem w obydwu autach w salonie i bardziej mi się spodobała Elantra właśnie ze względu na pozycję za kierownicą i wygląd deski rozdzielczej ale to tylko moje odczucia

za cene podstawowego ix35 dostaniesz Elantre w wersji Comfort, która ma takie samo wyposażenie co ix35 Classic i warto dopłacić 7 tysiecy niż brać Comfort Plus za 60k
no i Elantra będzie szybsza z racji mniejszej wagi jednak w miejskie krawęzniki i dziury lepiej się pokonuje w SUVie wg mnie
ja bym wybrał Elantre Comfort ale zaznaczam, że to moje gusta :D

a może nowe i30, które wejdzie do sprzedaży za 2 miesiące?
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

25 Gru 2011, 22:35

W tej kwocie to można mieć nawet Giuliette z 1.4TB 120KM, Meganke Kombi z 1.4 TCe czy Focusa w kombi :wink: A z tej dwójki modeli IMO wybieraj według swoich preferencji. Silniki w obu samochodach dają sobie radę.
Libre
Aktywny

Miejscowość: Sosnowiec
Auto: Seat Ibiza

25 Gru 2011, 23:38

a co myslicie o bagaznikach? czy w elantrze bedzie duzo gorzej z pakownoscią niz w suvie i które auto moze byc lepsze w trasie?
radark
Nowicjusz

28 Gru 2011, 13:13

tak mało ludzi jeździ tymi autami?
radark
Nowicjusz