Pomocy Kupiłem auto z ukrytą usterką

02 Lut 2014, 13:41

Witam, w listopadzie kupiłem auto z komisu. Po jeździe próbnej stwierdziłem, że auto dziwnie kopci właściciel zapewniał że jest to chwilowe jak troch pojeżdżę będzie wszystko w porządku po 2 tygodniach z powrotem skontaktowałem się ze sprzedawcą. Stwierdził że jak przejadę 2-3 tys km samochód przestanie dymić. Zgłosiłem się do warsztatu mechanicznego, gdzie okazało się, że jest to większa awaria. W tej chwili samochód stoi w komisie. nikt go nie naprawił, nie dostałem pieniędzy ani samochodu zastępczego. Nie podpisano ze mną żadnej kolejnej umowy. Czy tak powinno być? co mogę zrobić?
kajtek70
Obserwowany

Auto: nie mam

02 Lut 2014, 15:54

Masz jakieś dokumenty potwierdzające zakup?
Dreamliner
Obserwowany

Auto: Ford Focus mk 1
Silnik: 1.8 TDDI
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak skalibrować alkomat?
    Alkomat to urządzenie, które może pomóc podjąć odpowiedzialną decyzję, zanim wsiądziesz za kierownicę. Jednak aby jego wskazania były wiarygodne, konieczna jest regularna kalibracja. Ten proces jest niezbędny, ...
    Na rower w kasku czy bez?
    Zgodnie z obecnie obowiązującym w Polsce prawem rowerzyści nie mają obowiązku jazdy w kaskach, więc używać kasków czy nie? Statystyki i badania wskazują, że używanie kasku przez rowerzystów ogranicza ryzyko ...