Problem Seat Cordoba 1.9 SDI 2000 Klimatyzacja +Pokrętło Regulacji

02 Wrz 2024, 06:19

Problem Seat Cordoba 1.9 SDI 2000 Klimatyzacja +Pokrętło Regulacji
Mam problem z Seatem Cordoba

1. Po rozebraniu regulacji nawiewu, nie wiem jak ustawić linkę aby zgadzały się ustawienia z pokrętłem ?Jak to ustawić ?

2. Panel Klimatyzacji (Scalony z Radiem) raz działa, raz nie działa, przeczyściłem płytki drukowane, w radiu również, sprawdziłem styki przy kostkach, nic to nie dało.. Czy wchodzi w grę tylko wymiana panelu ?koszt na alledrogo 500zł...

3. Jeśli już panel się odpali, to przy włączeniu AC miga i nie da rady włączyć klimy ?

Co zrobić w przypadku takiej sytuacji
Zdjęcia w poście i albumie osobistym.

Zdjęcie

Zdjęcie

Zdjęcie
Acd303
Nowicjusz

Zdjęcia: 3

02 Wrz 2024, 09:42

Acd303 napisał(a):Po rozebraniu regulacji nawiewu, nie wiem jak ustawić linkę aby zgadzały się ustawienia z pokrętłem ?Jak to ustawić ?
przeciez tam jest wszystko na sztywno, nic tam nie ustawiasz, zapinasz w swoje miejsce i ma działać, jeżeli tak nie jest to masz uszkodzona linkę lub inny element.
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

02 Wrz 2024, 10:07

Ale jak założyłem ponownie ,to nie pasowało, bo jak przestawiłrm te białe kółeczko i ten plastik co wchodzi na to pokrętlo zmiany, i przestawiłem regulatorem linkę i teraz nie wiem,jak ustawić.
Acd303
Nowicjusz

02 Wrz 2024, 10:13

Nic nie zrozumialem
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

02 Wrz 2024, 11:23

Jeszcze raz.
1.Rozebrałem panel nawiewu (tam gdzie jest pokrętło regulacji w celu przeczyszczenia.
2.Po odkręceniu panelu, pojawiła się pod spodem płytka drukowana,wyczyściłem ją.
3.Po wyczyszczeniu, chciałem to złożyć (Przy płytce są 2 plastiki, białe kółko i plastik który wchodzi do pokrętła) więc złożyłem całość Po złożeniu nie działalo jak powinno, więc rozebrałem panel.
Ustawiłem linkę na maxa w lewo złożyłem.
4.Dalej działa nieprawidłowo.
5.Jak dopasować linkę do prawidłowego położenia?
Acd303
Nowicjusz

02 Wrz 2024, 11:26

Acd303 napisał(a):Po rozebraniu regulacji nawiewu, nie wiem jak ustawić linkę aby zgadzały się ustawienia z pokrętłem ?Jak to ustawić ?
Wydaje mi się że tu nie ma żadnej filozofii . Trzeba popatrzeć i pomyśleć

[Aby pobrać załącznik musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

Na białym kółku masz głębsze nacięcie zęba . Na czarnym zaś wyżej wystający . Ustaw koła tak aby się ,, zgrywały'' .
Nie odpowiadam na problemy na PW
bonifacy
Stały forumowicz

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 01 01 1981
Auto: Fabia II , Fabia II
Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Daltonista na drodze - czerwony, żółty i zielony
    Prawidłowa interpretacja kolorów w pewnych okolicznościach drogowych bywa kluczowa dla zachowania bezpieczeństwa. Zdarza się to głównie, gdy zasady na drodze wyznacza sygnalizacja świetlna. Jak radzi sobie w ...
    Nie bój się odebrać kluczyków
    Często wahamy się lub nie chcemy reagować, gdy widzimy, że ktoś z naszych bliskich chce wsiąść za kierownicę po tym, jak spożywał alkohol. Jednak pamiętajmy, że kierowca pod wpływem alkoholu zawsze stanowi zagrożenie i może ...

02 Wrz 2024, 11:37

Dziękuję za info , tak spróbuję.
A Panel LCD , jak raz działa lub nie działa, to cały do wymiany ?
Acd303
Nowicjusz