Problem z centralnym zamkiem - Golf 4

07 Gru 2020, 16:03

Mam problem z zamkiem centralnym. Spaliło mi bezpiecznik 14, więc wymieniłem na nowy i nadal spalony. (Nie działają także elektryczne szyby, lusterka i oświetlenie wnętrza) Wyszukałem, że może być to moduł komfortu więc zakupiłem nowy i zamontowałem. Nadal pali bezpieczniki i centralny zamek nie działa. Wsadziłem mocniejszy bezpiecznik na próbę (wiem że tak nie powinno się robić) i szyby i inne działają lecz nadal centralny zamek nie działa. Co może wywoływać to spięcie?
Qu3st
Nowicjusz

Zdjęcia: 2
  • 07 Gru 2020, 16:21

Qu3st napisał(a):Wsadziłem mocniejszy bezpiecznik na próbę (wiem że tak nie powinno się robić) i szyby i inne działają lecz nadal centralny zamek nie działa. Co może wywoływać to spięcie?
    Trzeba zacząć od sprawdzenia centralnego zamka skoro to on nie działał przy mocniejszym bezpieczniku. Może jest jakieś zwarcie przy zamku lub w kablach między drzwiami a nadwoziem.

Bezpiecznik mocniejszy proponuję wyjąć jak sprawdziłeś. Dla bezpieczeństwa.
    Rokiko
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

09 Gru 2020, 04:51

bezpiecznik od razu wyjąłem, a to okablowanie muszę jeszcze sprawdzić.
    Qu3st
    Nowicjusz

Zdjęcia: 2
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Obserwacja drogi - wzrok, koncentracja, analiza
      Ile by się nie mówiło o bezpieczeństwie, zawsze w rozmowach pojawia się temat obserwacji drogi. W całym procesie obserwacji kluczowe są trzy elementy. Pierwszym jest obszar, który skanujemy wzrokiem. Powinien ...
      Mercedes AMG C-Coupe DTM testowany przez Roberta Kubicę
      Robert Kubica ma za sobą pierwsze testy Mercedesa AMG C-Coupé DTM na torze Ricardo Tormo nieopodal Walencji. Polski kierowca musiał oswoić się z obcą mu charakterystyką prowadzenia samochodu wyścigowego DTM - najpopularniejszej ...