Problem z radiem CD

26 Sie 2015, 21:57

Witam radio działało dobrze lecz ostatnio kiedy uruchomiłem silnik i włączyłem radio chciałem włożyć nowa płytę, kliknąłem load i zmieniarka zaczęła chodzić (dość długo) aż w końcu pojawił się napis CHECK CD na wyświetlaczu, od tej pory nie mogę wyjąć starej płyty ani włożyć nowej, za każdym razem pojawia się napis WAITING a później CHECK CD. Proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu.
sebonieb10
Obserwowany

Auto: Mazda 5
Paliwo: Benzyna
Typ: Van
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2006

27 Sie 2015, 11:10

Hm... radio czy zmieniarka, a może radio ze zmieniarką? To w końcu gdzie jest ta płyta?
Podaj jaki masz model radyjka.

Jeżeli chodzi o radio to jak płyta nie chce wyjść to zdarza się że uszkadzają się zębatki mechanizmu wysuwania płyty.

Jeszcze takie pytanie mi przyszło do głowy, czy płyta która jest w radyjku gra?
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

27 Sie 2015, 14:10

Radio jest fabryczne z mazdy 5 2006r. Płyta siedzi w środku i nie da siw jej wlaczyc jeśli nacisnę load lub wysuń to w radio wydaje odglosy jakby lądowania tej plyty lub jakby zmieniarka plyt chodzika i na końcu pojawia się Check CD. A plyty nie mogę nadal wyjąć ani wlaczyc
sebonieb10
Obserwowany

Auto: Mazda 5
Paliwo: Benzyna
Typ: Van
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2006

22 Wrz 2015, 12:25

Musisz wyjąć radyjko i zdjąć górną osłonę tak żebyś mógł dostać się do mechanizmu wysuwania płyt. Wtedy będziesz widział jak działa mechanizm i czy czasem płyta nie zblokowala go w jakiś sposób. Możesz spróbować wyjąć, wysunąć płytę ręcznie będzie lepszy dostęp od góry.
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

BMW Concept X1 2008
    W przypadku BMW Concept X1 projektanci zawarli klasyczne cechy i język stylistyczny modeli BMW X w pojeździe nowej klasy. Wyrafinowanie, zwinność, wszechstronność i jakość premium – wszystko to zostało odzwierciedlone ...