REKLAMA
Witam wszystkich serdecznie!
Rzecz jasna zgłaszam się z prośbą o pomoc w rozwiązaniu problemu z moim radiem. Jakiś czas temu kupiłem to fajne radyjko i było wszystko ok. Do czasu aż oddałem je do rozkodowania. Problem polegał na tym, że auto stało przez dłuższy czas nie używane i padł akumulator. Tym samym radio się zresetowało. Musiałem wpisać kod, którego nie miałem przy sobie bo papiery zostały za granicą skąd przyjechałem. Oddałem więc radio do odkodowania. Po dwóch dniach odebrałem je już rozkodowane. I teraz zaczyna się problem. Radio wyłącza się po około 20 min jazdy. Następuje odcięcie zasilania. Nie ważne czy słucham radia, cd czy usb. Musze je zresetować €tym małym przyciskiem, żeby na nowo zaskoczyło. Jednakże wszystko oprócz ustawień Menu jest zresetowane. Zobaczyłem w menu, że jest ustawiony wyłączanie radia po 20min. - coś, czego przedtem nie ustawiałem. Wyłączyłem tą opcję. Po ponownym uruchomieniu auta - wszystko jest ustawione po staremu - opcja wyłączenia po 20min. jest ustawiona na nowo.
Po próbie uruchomienia radia po dłuższym czasie (np. na drugi dzień) cały panel tylko lekko błyśnie i znowu trzeba je uruchomić wciskając tylko przycisk RESET. Jak już się uruchomi to najpierw wyświetla napis CODE NG a potem już normalnie STANDBY i można dopiero z radia korzystać.
Czy ktoś spotkał się z podobnym problemem ?
Pozdrawiam!
Piotr