Problem z radiem VW gamma V

08 Maj 2016, 15:40

Witam, mam problem z radiem gamma V, chodzi o to, że gdy wkładam płytę cd to wyświetla się "MAGAZINE" i nic więcej, muzyka nie gra. Na zdjęciu widać, że świecie się dioda przy "cd changer" a wydaje mi się ze powinno świecić przy "cd player". Wie ktoś może jak to zmienić ? Od razu mówię, że w momencie jak płyty nie ma w czytniku to jest opcja naciśnięcia przycisku "Select" i wtedy zmienia się na "cd player" ale tylko na chwilę. W trakcie jak płyta jest w czytniku nie da się tego zmienić.
Zdjęcie
https://zapodaj.net/781596a772598.jpg.html---> tutaj zdjęcie
BlonDGreg
Obserwowany

Prawo jazdy: 07 06 2015
Auto: Vw Bora
Silnik: 1.9 TDI
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

09 Maj 2016, 10:59

Na zdjęciu masz informację "CHK MAGAZINE" o wybraniu magazynu do którego włożona płyta ma trafić i prawdopodobnie jak nie masz załadowanych żadnych płyt do zmieniarki to musisz wybrać jakiś przycisk 1,2,3 nie wiem na ile płyt jest ten magazynek.
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Benzyna + LPG

09 Maj 2016, 12:48

Właśnie jest to zwykły odtwarzacz na jedną płytę a nie zmieniarka na kilka, mimo to spróbowałem rady ale nic nie dało :/ Chyba pozostaje zmienić radio na takie które posiada usb.
BlonDGreg
Obserwowany

Prawo jazdy: 07 06 2015
Auto: Vw Bora
Silnik: 1.9 TDI
Paliwo: Diesel
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak skalibrować alkomat?
    Alkomat to urządzenie, które może pomóc podjąć odpowiedzialną decyzję, zanim wsiądziesz za kierownicę. Jednak aby jego wskazania były wiarygodne, konieczna jest regularna kalibracja. Ten proces jest niezbędny, ...
    Czarna skrzynka w samochodzie będzie obowiązkowa
    Czarna skrzynka, znana także jako rejestrator danych zdarzeń (EDR - Event Data Recorder), to urządzenie instalowane w pojazdach samochodowych, które zbiera i przechowuje dane dotyczące pewnych zdarzeń, takich jak kolizje ...