Problem z zapalniczką samochodową z tyłu nie działa

24 Maj 2018, 20:25

Witam,

Moje pytanie tyczy zapalniczki samochodowej w samochodzie Opel Meriva z 2004 roku. Wejście na zapalniczkę i wejście 12V dla pasażerów z tyłu nie działa i nie wiem czym to może być spowodowane. Inne wejścia na zapalniczkę w samochodzie działają (przy kierowcy, w bagażniku). Nie wiem czy w tym pojeździe rozdzielono jakoś bezpieczniki czy po prostu wejście zostało zniszczone. Jakieś rady jak rozwiązać ten problem?
OpelManiak
Obserwowany

Auto: Opel Meriva
Rok produkcji: 2004

27 Maj 2018, 12:34

Wyciągnij to gniazdko i sprawdź czy kable, kostka jest podłączona. Trzeba też sprawdzić czy jest na nich napięcie. Skoro w pozostałych gniazdkach jest to problem musi leżeć tu lub w tunelu gdzieś z samymi kablami. Przypuszczam, że nie ma osobnego bezpiecznika to tylnej zapalniczki w tym modelu.
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Mazda 2 1,5 SKYACTIVE-G o mocy 90 KM
    Samochód Mazda 2 wyposażony jest w silnik benzynowy czterocylindrowy o pojemności 1,5 który generuje 90 KM, a to pozwala na osiągnięcie pierwszej "setki" w czasie 9,4 sekundy. Średnie spalanie wg producenta ...
    Toyota silniki 1UZ-FE i 3UZ-FE
    Układ V8 z dwoma wałkami rozrządu. Pojemność: 4 i 4,3 litra. Zalety: dobra baza do tuningu, niewielka masa. Wyprodukowane przez Toyotę silniki V8 1UZ-FE i 3UZ-FE zdobyły szacunek i popularność wśród entuzjastów ...