REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Myślę ze problem tkwi w szkle reflektora.Prawdopodobnie ten co świeci na żółto ma zmatowiałe szkło/wyłącz światła i popatrz dobrze na szkła tych reflektorów/.Wiesz to są tylko moje gdybania bo na odległość ciężko to ogarnąć....krewni1234 napisał(a): Gdzie szukać przyczyny?
Emerytura....krewni1234 napisał(a):Chyba że chodzi o cos innego
krewni1234 napisał(a):Załózmy że to napięcie jest za niskie, co w takiej sytuacji należy zrobić żeby przywrócic to napięcie do normalnej wartośći?
krewni1234 napisał(a):Niestety ale nie posiadam możliwosci na razie zmierzenia napięcia.
Tak, może nie padło, a to pewnie wina odblasku lub samej soczewki. Jedyne wyjście to zajrzeć do środka i zobaczyć jak to wygląda. Może być też tak że odblask jest mocno zakurzony i przez to nie odbija już w odpowiednim stopniu światła.krewni1234 napisał(a):czyli raczej nie ma winy w napięciu tylko coś w reflektorze padło tak?
krewni1234 napisał(a):Zrobiłem tak jak napisał kolega wyżej, wyciągnałem z reflektorów zarówki i zaswieciłem. Na moje oko obie swięcą takim samym białawym światłem, czyli raczej nie ma winy w napięciu tylko coś w reflektorze padło tak?