Problem ze sprzęgłem w disco

22 Cze 2009, 20:09

czy może ktoś wie dlaczego pedał sprzęgła cięzko pracuje trzeba go wciskać prawie żę sie zapierać co to może być za przyczyna?
gustaw2111
Nowicjusz

Miejscowość: Mazowieckie

22 Cze 2009, 23:42

ale spełnia swoje zadanie? tzn. funkcjonuje, ale ciężko wciskać pedał?
W moim też nie chodzi leciutko, jak w jakiejś małej osobówce, ale daje radę. Nie masz tam jakiegoś Disco żeby porównać?
Bartłomiej
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Polanów/Smardzewice

23 Cze 2009, 16:23

Weźcie WD40 i psiknijcie tam gdzie wysprzęglik porusza dźwignię która wchodzi do sprzęgła.Lubi się to zatrzeć.
motorro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Ziemia Lubuska/Dolny Śląsk

23 Cze 2009, 20:23

zadanie spełnia ale naprawdę trzeba silnej nogi do tego może to jakaś pompka?czy sprzęgło jest czymś wspomagane?
gustaw2111
Nowicjusz

23 Cze 2009, 20:30

witam. ja miałem a waściwie mam cały czas taki problem! działa wszystko ale mocno trzeba gnieść to sprzęgło...... musze spróbować z tym wd40.
no to w błotko.....
kris_&N
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Iława

24 Cze 2009, 22:50

No U mnie tak właśnie ciężko wysprzęglało.Mechanik mówił że tak ma być, ale po 3 tygodniach poszedł wysprzęglik-co się później w sklepie dowiedziałem to to że jak się tam nie posmaruje jak zaczyna troszkę ciężej chodzić to trzeba wydać 600zł na nowy wysprzęglik :lol: .
motorro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Ziemia Lubuska/Dolny Śląsk

25 Cze 2009, 19:54

a ten wysprzęglik ? gdzie go dokładnie szukać czy gdzieś przy pompce czy może przy pedale a może przy docisku???
gustaw2111
Nowicjusz

25 Cze 2009, 20:22

u mnie jest na skrzyni i u ciebie tez powinien tam sie znajdowac. mozna go zlokalizowac po przewodach z płynem, bedą prowadzić od pompki do wysprzęglika. pozdrawiam
no to w błotko.....
kris_&N
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Iława