Prosty samochód

09 Sie 2012, 20:44

Peugeot 306 też fajny ale minus jest taki że praktycznie żadnego nie ma na sprzedaż w podlaskim. Wracając do Laguny, jedna wada mnie niepokoi mianowicie ten wyciek. Trochę również o Lagunie poczytałem i coraz mniej mi się ten samochód podoba :?
mazur93
Początkujący

Zdjęcia: 3
Prawo jazdy: 05 12 2011
Auto: Mondeo Mk4
Silnik: 2.0 TDCI
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2008

09 Sie 2012, 21:33

Srali, pierdzieli. Ja miałem Megane i przez 2 lata nie miałem żadnego problemu z elektroniką, dziadek ma Clio już półtora roku i także nic się z tym autem nie dzieję. Za 7 tys. spokojnie możesz szukać Megane z okolic 2000 rok z 1.6 16V. Historię auta do pewnego momentu możesz sobie sprawdzić w ASO, więc już masz jakiś plus, poza tym te silniki (16V) są bardzo żywotne, a i części do nich tanie, poza tym wiele rzeczy sobie sam przy niej dasz radę zrobić.
Los_Dawidos
Aktywny

Prawo jazdy: 05 08 2010
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Opel Astra

10 Sie 2012, 14:23

Ja do francuskich aut nic nie mam. Było parę w rodzinie (Citroen AX, Peugeot 306, Megane II, Scenic II) wszystkie ogólnie sprawowały się dobrze, dodam że były to nówki z salonu, ale pare razy elektronika potrafiła zaszaleć szczególnie w Megane II (nieszczęsna karta zamiast normalnego kluczyka). Także jakieś ziarnko prawdy w tym jest co piszą. Wracając do tematu Laguna jednak odpada, chcę coś mniejszego i jeszcze prostszego. Megane I fajne bedę się rozglądał. Jak się w niej sprawuje silnik 1.4 95KM?
mazur93
Początkujący

Zdjęcia: 3
Prawo jazdy: 05 12 2011
Auto: Mondeo Mk4
Silnik: 2.0 TDCI
Rok produkcji: 2008

10 Sie 2012, 22:19

nissan almera ;] bezawaryjne auto
Nethan
Początkujący

Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 01 01 2009
Auto: s4
Paliwo: Benzyna
Rok produkcji: 2007
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Lexus UX – porównanie wymiarów z NX i RX
    Podczas tegorocznych targów motoryzacyjnych w Genewie zadebiutował Lexus UX. Pierwszy kompaktowy crossover Lexusa określany jest jako najmniejszy i najbardziej przyjazny do miasta. Jak wyglądają jego rozmiary na tle ...