PROSZE O OCENE PEUGEOT 206 LPG PILNE!

14 Wrz 2018, 17:31

Witam od dluzszego czasu szukam 1 auta dla siebie , nuestety przez studia i prace no i przez brak srodka lokomocji nie mam czasu by jezdzic za autem 70 km dlatego szukam na miejscu a tutaj auta wartego uwagi z gazem jak na lekarstwo ... i dzisiaj trafilem na ogloszenje peugeota 206 1.4 lpg , na miejscu , rocznik 2003 butla wazna jescze 6 lat , babka chce za niego 4800 , auto jest po wymianie silnika jakis czas temu , niestety nie wiem dlaczego byl wymieniany jutro dopytam na ty silniku okolo 100 tys przejechane , babka mowi ze dla niej moglby sie nie sprzedac bo sie przyzwyczaila , w ostatnich 2 latach zrobione zawieszenie przod chlodnica hamulce belka podobmo regenerowana 3 lata temu , na gazie jakies 4 lata jezdzi sa papiery do niej , z wad mowi ze lakier sredni . Co myslicie ? Warto ? I o co dopytac faceta przy oględzinach i na co przedewszystkim zwrocic uwage ? Nie chce kupic gowna w ltore wloze drugie tyle tylko auto do jazdy .. a czasu na kupno za duzo nie mam bo studia tyz tuz i nie bede mial czym dojezdzac
Tutaj zdjecia
[link wygasł]
Wiecej zdjec ma przeslac jutro poki co mam yylko 3
Sorki za interpunkcje ale pisalem na telefonie ;)
berbel
Początkujący

Auto: Bmw

14 Wrz 2018, 18:59

Na ile się znam na Peugeocie, a znam się średnio to tylny zderzak jest od nowszej wersji. Przód wygląda na po przygodach. To że belka była zrobiona 3 lata nie znaczy że jest dobra, one wytrzymują od 60 do 100 tys zależy od tego gdzie są użytkowane i jak, warto sprawdzić czy nie ma z tyłu negatywu. Ciekawe jak wygląda sprawa przebiegu, tutaj nie da się zweryfikować ile ma realnie buda a ile silnik.
mateusz9986
Zaawansowany

Miejscowość: Wałycz
Prawo jazdy: 0- 3-2010
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Renault Megane II ph II
Silnik: 1.6
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007

15 Wrz 2018, 10:30

Ja bym go sobie odpuścił,po zdjęciach tak średnio wygląda.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

15 Wrz 2018, 15:07

On dosadnie mówiąc wygląda na rzeźbę.
mateusz9986
Zaawansowany

16 Wrz 2018, 08:27

Ciekawa sprawa okazalo sie ze szefem tej babki jest kumpel mojego ojca , wiec ojciec do niego ppdgadal zeby czasem nie sciemniala przy tym aucie , wcolzoraj pytam o auto a tu sie okazuje ze musi wycofac ogloszenie bo podobno nie ma auta zastepczego takze chyba sie wydygala hah .
Wiem ze handlarz ale moze cos wartego uwagi z tych ?
[link do oferty na Olx wygasł]
berbel
Początkujący

16 Wrz 2018, 09:18

Auto do tych 5 tys z gazem to daewoo lanos. Do 5 tysiecy kupisz rodzyna od dziadzi.
Duza szansa na niski przebieg( ale tez szansa na wielki xD) , 16zaworowe silniki mają ponad 100 koni. Dobra blacha, uwielbiają gaz. Musisz tylko dojść do wniosku ze stara 206stka nie jest bardziej prestiżowa od lanosa ;d
zawi
Nowicjusz

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Szczecin
Prawo jazdy: 0- 0-2010
Przebieg/rok: 35tys. km
Auto: Daewoo Lanos
Silnik: 1.5 16V 100KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 1999
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Produkcja Opla Cascady w Gliwicach od 2013 roku
    To był wielki dzień dla gliwickiej fabryki Opla. Kiedy pierwszy egzemplarz modelu Cascada, eleganckiego, średniej wielkości kabrioletu Opla, zjechał z taśmy montażowej. Numerem jeden był Opel Cascada w kolorze białym "Seashell", ...

16 Wrz 2018, 09:22

Poszukaj też np. Clio II, można trafić coś w podobnym budżecie, praktycznie wszystkie silniki dobrze znoszą LPG.
mateusz9986
Zaawansowany

16 Wrz 2018, 09:31

Cos z tych godnego uwagi?
Edit . Ewentualnie takie clio ?
berbel
Początkujący

16 Wrz 2018, 09:38

Tu nie chodzi o prestiz , auto ktore kupie ma sie nie psuc (w granicach normy ) a jak sie cos z...e to chce zeby bylo naprawione tanim kosztem no i oczywiscie najwazniejsza kwestia elpidżi , komfort jazdy mnie nie obchodzi
Ostatnio edytowany przez mike, 16 Wrz 2018, 14:24, edytowano w sumie 1 raz
Powód: wulgaryzm
berbel
Początkujący

16 Wrz 2018, 09:39

Tak, ale może nie koniecznie ten egzemplarz Clio- wygląda na różne odcienie. Błotnik przód masz w plastiku więc tam korozji nie będzie. W budżecie to 5 tys. możesz szukać już wersji po lifcie, ma ładniejsze lampy i wnętrze. Po lifcie jest godne polecenia jest 1.2 16v które radzi sobie z tą budą a przy LPG średnie pewnie spalanie nie przekroczy 8 litrów.
mateusz9986
Zaawansowany

16 Wrz 2018, 14:46

pierwszy miał na pewno jakąś przygode z przodu. nie spasowany zderzak do błotnika i reflektora, a reflektor do maski. To niczego nie skreśla ale sprzedającego musisz o to zapytać. Nie widać korozji na progach ale zdjęcia są słabe. Nie widzę też wtrysków gazowych a sprzedawca pisze o instalacji sekwencyjnej ( może jakoś fajnie schowane- nie wiem), paskudna kierownica bez airbaga natomiast wnętrze z tapicerką od nowszych wersji (t150) nie jestem pewien czy nowe wnętrze nie powinno być razem z airbagiem i srebrną deską rozdzielczą(prosze tego nie brac za pewnik) silnik wymyty.
drugi zielony dobrze spasowany nie widzę korozji ale tyle o nim wiemy. nie wiemy nawet czy to 86 KM czy 103 KM. nie wiadomo jaka instalacja. felgi 14 cali - wskazują na 103 KM ale równie dobrze ktoś mogl wstawić 14 zamiast 13 :)
trzecia sztuka wersja bieda ale na sekwencji.. szkoda, że na wtryskach valtekach. Podobno valteki nie wyrabiają w lanosach. też walniety z przodu
zawi
Nowicjusz

16 Wrz 2018, 16:03

zawi napisał(a):wnętrze z tapicerką od nowszych wersji (t150)

To nie jest wnętrze od T150 tylko zwykłe normalne więc tutaj wszystko się zgadza.

Co do Lanosów to zostaje tylko numer jeden,drugi od handlarza a ostatni też handlarz i długo już wisi na sprzedaż (widziałem go jakiś miesiąc temu albo i dalej).

Clio bardzo ładne,obejrzyj.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

16 Wrz 2018, 20:47

pomieszły mi sie linki i wyjaśniłem na odwrót. Myśle, że da się rozkminić, które objaśniałem. Dla ścisłości tapicerke t150 ma ten czerwony sedan
zawi
Nowicjusz