Prosze o porade - auto do 4000 euro , podane pare mo

17 Mar 2008, 23:44

Przedewszystkim Serdecznie Witam Wszystkich uzytkownikow forum :wink:

Prosbe mam do Was o doradzenie mi jakie auto sobie najlepiej nabyc , bo mam male pojecie o samochodach :( , planuje na ten cel wydac do 4000 euro , czyli obecnie to 14120 PLN .

Przedewszystkim moje wymagania to :

- najlepiej zeby palilo max 9 litrow w miescie
- obowiazkowo 4/5 drzwi
- zeby mozna bylo zrobic instalacje gazowa chyba , ze malo pali w benzynie lub w diesel'u
- wspomaganie kierownicy
- zeby niebylo problemu z czesciami
- i nie takie , ze sie psuje non stop ( sa niektore takie felerne autka )
... el. lusterka , abs , itp moga i nie musze byc ( niewymagane )
- rocznik 94 - 99 ( w tym , ze nie przy kazdym aucie ktore podam , bo nie ktore sa w innej budzie niz bym chcial , wiec linki podam do tych aut ktore bym chcial nabyc w tej budzie co mi sie podoba ;) )

I jak moglibyscie mnie troszke oswiecic , to prosze o mniej wiecej podanie jakie mnie moga czekac koszty utrzymania , czy drogie sa czesci , i jak drogie ubezpieczenie bedzie wychodzic przy kazdym aucie ktore podam nizej :wink: , kolejnosc od najlepszego co mi wpadl w oko , czyli alfa na 1 -szym miejscu :)

Alfa Romeo 156 [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Mazda Xedos [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Opel Vectra [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Honda Accord [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Rover 620 [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

BTW : Czy to prawda , ze im wieksza pojemnosc skokowa silnika tym wiecej pali ?
fugomier
Nowicjusz

20 Mar 2008, 00:37

wybierałbym z 3 ostatnich. honda i rover to prawie to samo no i zostaje vectra.
NFSU9
Aktywny

Miejscowość: WWA
Auto: 350z
Silnik: 3.5v6 300km

20 Mar 2008, 09:52

za 4000k euro to juz powinines dostac w Niemczech vectre po lifcie czyli od 99r., ale lepiej kupic młodsza bo trafisz diesla, albo na gaz Ci zostanie
ale z tych aut co podales zadne niestety nie bedzie palic 9 litrow w miescie :(
alfe odradzam bo to awaryjne auto
a np. astra II nie pasowalaby Ci?
w tej kasie powinienes znalesc juz fajna sztuke, a zawsze bedziemniej palic od vectry
taka astra II 1.6 75KM powinna palic wlasnie 9l w miescie :)
pzdr
Pawlo
Zaawansowany

Miejscowość: Bolesławiec

20 Mar 2008, 23:48

A Mazda Xedos to jakies zle autko czy cos :| , jakbyscie mogli mi przyblizyc dlaczego nie mial bym kupic tego autka :? , a Opel Astra II fajne autko , ale jak drogie sa czesci , ubezpiecznie i czy nie jest czesto psujacym sie autem ? :wink:
fugomier
Nowicjusz

21 Mar 2008, 16:57

weź hondę accrod sprawdzony dobry wóz a przy tym dobra marka
kupie sobie vw phaetona ;)
mistrzu567
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Katowice

21 Mar 2008, 21:53

ja tez mam podobny dylemat tez kupuje autko tak do 15 tys zastanawiam sie nad astrą II albo dołozyć troche i kupic golfa IV
piecus85
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
    Folia do oklejania samochodu. Czy naprawdę jest skuteczna?
    Każdy właściciel samochodu chcę przedłużyć okres cieszenia się nowym i pięknym autem tak długo, jak to możliwe, dlatego stara się chronić go przed uszkodzeniami. W tym celu robi przeglądy techniczne, stosuje drogie oleje ...