Proszę się nie śmiac tylko sprubować pomóc :)

11 Maj 2015, 01:35

Witam! Mam naprawdę dobrego kumpla który niestety żyje w nędzy bez pieniędzy i mając 25 lat dopiero zdał prawo jazdy ponieważ wcześniej nie było go stać.. Że dalej cienko naprawdę przędzie pomyslałem że jako dobry przyjaciel pomogę.. Za młodu gdy mieliśmy po 18 lat miałem swoją pierwszą maszyne było to punto 1 Cabrio W tedy cena maszyny zaczynała sie od 10tys zł i pamiętam jego słowa jak mówił że też kiedyś chciał by mieć Cabrio.. Nawet ostatnio do tego tematu wrócił.. Pomyslałem pomogę.. Bo kiedyś razem na cabrio wyrywaliśmy małolaty z czego jedna z nich nie długo będzie jego żoną :) U mnie z kasiorą szału nie ma sam teraz jeżdżę Astrą 2 tez bez dachu ale wpadłem na pomysł że ze 3 tys zł bym mu z oszczędności odstąpił bo to taki prawdziwy przyjaciel który w ogień skoczy z wzajemnością problem mam taki że za 3 tys to świata nie zwojuje.. Teraz pojawia sie pytanie czy za 3 tys zł jest sens szukać w ogóle Cabrio czy sobie odpuścić i kupić mu Matiza Seata Ibizę albo Peugeota 206..

Coś w Cabrio znalazłem:

[link do oferty na Olx wygasł]

Ewentualnie: [link do oferty na Allegro wygasł]

Niestety więcej pieniędzy nie wyściubię a on sam ma z 1000zł odłożone więc akurat na ubezpieczenie i rejestrację..

Stan samochodu zdaję sobie sprawę może być dramat ale mój szwagier żyje z prania foteli szycia tapicerki woskowaniu lakieru i jego odświeżaniu usuwaniu drobnych rys i wgniotek polerowaniu plastikowych elementów polerka chromu no ogólnie kosmetyka ale profesjonalna jest mi winien tysiąc złotych i zaofeorwał pomoc że chętnie odrobi więc nad stanem maszyny nie musiał bym się aż tak zastanawiać.. Proszę o jakieś świeże spojrzenie na świat i poradę co zrobić w takiej sytuacji :)
RomualdPLN
Początkujący

Prawo jazdy: 09 06 2009
Auto: OPEL ASTRA ll CABRIO BERTONE:)

11 Maj 2015, 07:15

Wszystko spoko ale kto będzie utrzymywał auto? Też Ty? Bo jeśli mówisz że ma ciężko z kasą to auto będzie więcej stało jak jeżdziło.
Druga sprawa to cabrio za 2-3k nie wróży nic dobrego.. lepiej pomyśleć nad jakimś CC czy coś podobnego. Auto tanie w utrzymaniu.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

11 Maj 2015, 07:25

Dokładnie. Kupić auto nie problem ale utrzymać już tak. :bored:
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

11 Maj 2015, 10:41

To nie jest tak że jest u gościa bida aż piszczy gośc pracuje i utrymać mysle maszynę da rade ponadto czesci typu klocki tarcze czy filtry do punta 1 beda takie same cenowo jak do sieciento tak mi sie przynajmniej wydaje.. miałem kiedyś taki samochód i pamiętam że to cabrio składało się z cześci fiata siena troche pandy i stilo.. o takie reczy jak dach czy elektronika dachu bym sie nie martwił bo sam jestem cabrioleciarzem i mam juz speców od dachów przebranych więc takie rzeczy dla mnie robią czesto ale mało koszą :) cabrio ma kolejny atut.. niech ktoś mi znajdzie zeżarte cabrio... ja osobiście nie widziałem a to zasługa tego że cała konstrukcja opiera sie na podłodze ktora nie wiem dokładnie z czego jest ale faktem jest to że wytrzymuje naprawde wiele...
RomualdPLN
Początkujący

11 Maj 2015, 20:20

No kłóciłbym się,u mnie w mieście na jednym parkingu często stacjonuje Astra cabrio i progi tam praktycznie nie istnieją i widać inne rdzawe wżery..
Zobacz tego [link do oferty na Olx wygasł] auto z mojego miasta i kiedyś myślałem nawet nad jego kupnem na lato ale jednak są ważniejsze priorytety w życiu :wink:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

11 Maj 2015, 22:06

Można też rzucić okiem na coś takiego:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] tylko nie ten konkretny egzemplarz.
Nowe Fotki Mojego Auta są w tym temacie
fiat-seicento-900-krzycha-vt94145.htm
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Auto: VW POLO 6R
Silnik: 1.2 TDI CR 75 KM
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Światowa premiera Golfa GTI
    W halach targowych nad Jeziorem Genewskim Volkswagen prezentuje – obok Golfa GTD – także seryjną wersję nowego Golfa GTI. W nadwoziu na bazie Golfa VII można zauważyć liczne elementy stylistyczne typowe dla GTI, ...

11 Maj 2015, 22:20

19-tka fajna ale jak Krzychu wspomniał nie ten egzemplarz. Ta "firma" skupuje same szroty po złomowych cenach.
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

11 Maj 2015, 22:39

Moje pierwsze auto to było Punto I, ale oczywiście nie cabrio, więc mogę polecić. Faktycznie tanie w eksploatacji.
grabek1290
Początkujący

Prawo jazdy: 01 10 2004
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Renault Megane II
Silnik: 1.6 16V 115KM
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2004

14 Maj 2015, 23:13

a co myslicie o Vectra B??
RomualdPLN
Początkujący

14 Maj 2015, 23:32

W tak małym budżecie będzie ciężko. Od ~5k można by pomyśleć
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 2004

15 Maj 2015, 06:26

Za tyle to viki A.
pod uwage można wziąść jeszcze Astre F.
Barol
Awatar użytkownika