Przekladka freelandera2000/1.8/warsztaty Fachowe!

21 Lut 2009, 01:59

chce przelozyc z anglika na europejska strone.jeszcze mieszkam w anglii i chce tu zakupic orginalne czesci.szukam warsztatu co zrobi to z gwarancja na 110%.Fachowego warsztatu.
czy takie problemy stwarzaja jak land rover jest przelozony i zarejestrowany w anglii?
gabriel
Nowicjusz

21 Lut 2009, 14:57

JA ZROBILEM W RASZYNIE ZA 3.5 TYSIACA Z CZESCIAMI I AUTO JEZDZI NIC NIE PSUJE SIE, NAWIEW DZIALA KLIMA TEZ. W CENIA BYLPRZEGLAD. DAJA NOWA WIAZKE KABLI NAGRZEWNICE ODWRACA A MAGLOWNICA JEST OD OPLA. MI SIE SPRAWDZA I BYLO TANIO. ALE ZASADNICZO POLECALBYM ZROBIC ZA JAKIES 6-8 TYSI W SERWISIE LAND ROVERA
land rover freelander 2000r. 1.8 petrol 120KM
rafciuch
Aktywny

Miejscowość: grudziadz

21 Lut 2009, 20:50

Do tej przekładki nie musisz praktycznie nic kupować . Możesz jedynie kupić maglownicę ale na ebayu są regenerowane za ok 450f (koło Londynu) to nie interes. nowa w Polsce dostaniesz za ok 2800 zł , ale dobrze się sprawuje oploska tylko zależy od sposobu montażu .Do roku 2000(włącznie)nie ma u nas problemu z niczym wszystko zależy tylko od metody wykonania .Cena takiej usługi kształtuje się w tych granicach co pisał kolega - w wersji podstawowej do tego może dojść jeszcze licznik mile na km+ tarczka ok250zł ,klamka lewa- 100zł, wkładka na kluczyk -100zł ,jeżeli będziesz chciał oryginalną maglownicę dolicz ok 2500zł .Warsztatu musisz szukać w swoich okolicach bo zawsze może wyjść jakaś drobna usterką. Najczęściej zle są przerabiane parowniki klimy( w ulewę woda dostaje się do środka i klimatyzacja działa słabiej) i należy koniecznie wymienić wentylator dmuchawy a nie przełożyć tylko na drugą stronę.Ja robię przeważnie tylko trudniejszą wersję (po LIFTINGU).
.
fredas
Początkujący

21 Lut 2009, 21:11

jak odbierzesz po przekladce sprawdz mocowanie maglownicy czy nie ma fuchy. zobacz czy klima dziala najlepiej napelnij jesli nie napelniaja zobacz czy pozadnie dmucha ci nawiew w aucie u mnie jest bardzo mocny i czy leci gorace a nie letnie powietrze z wentylacji. niech ci od razu na przeglad pojada i zalatwia papier bo sie moze okazac ze po przekladce ci jakis diagnosta powie ze cos nie pasi. a tak to oni maja juz swoiich stalych diagnostow i nie bedzie problemu z rejestracja. zobacz jeszcze czy wspomaganie ladnie pracuje czy kierownica nie chodzi za ciezko. no i czy najpierw otwieraja sie drzwi kierowcy potem pasazera. bo to tez trzeba przelozyc nie wiem jak ale u mnie dziala
land rover freelander 2000r. 1.8 petrol 120KM
rafciuch
Aktywny

Miejscowość: grudziadz
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

SSSuper Drift Cup 2011 - Bagicz / relacja
    Lotnisko Bagicz znajduje się ok. 7 km od centrum Kołobrzegu i ok. 4 km od Ustronia Morskiego. Położone jest przy drodze krajowej nr 11 (wyjazd z Kołobrzegu ulicą Koszalińską). Pod samo lotnisko prowadzi również ścieżka ...