Przetransportowanie niezarejestrowanego samochodu przez PL

31 Lip 2012, 19:54

Witam
Udało mi się znaleźć tani a zarazem bardzo dobry samochód dostawczy sprowadzony z Niemiec. Sprowadzony nie przez firmę, ale przez osobę, która chce sobie dorobić do majątku, czyli jest to w tej chwili umowa między mną a niemcem. Chcę go kupić, odstrasza tylko jedna rzecz: mianowicie transport. Samochód jest w tej chwili na niemieckich blachach, a do domu mam 400 km, z tego co się dowiedziałem nie można jeździć z zagranicznymi rejestracjami, bo policja może wtedy złapać i będą spore kłopoty. Mówiono mi też o lawecie, ale cena za duża, doliczając autostrady będzie ona kosmiczna. Stąd moje pytanie:
Jak mogę samochód przetransportować do domu i legalnie i co muszę załatwić?

Z góry dziękuję za odpowiedź.
Pozdrawiam.
grafcio
Obserwowany

Prawo jazdy: 01 01 2001

31 Lip 2012, 22:40

zależy jeśli ma ważny dowód i ważny przegląd to wystarczy Ci ubezpieczenie na czas prezejazdu, w każdym innym wypadku laweta
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexus Landau
    Koncepcyjny Lexus Landau zadebiutował w 1994 roku. Auto wywołało spore zainteresowanie. W ofertach marek klasy premium trudno było wtedy znaleźć hatchbacka segmentu C, królowały natomiast klasyczne sedany. Koncept ...
    Limitowany Nissan Juke w edycji Ministry of Sound
    Nissan rozszerza współpracę z Ministry of Sound, czyli londyńskim autorytetem w dziedzinie clubbingu i elektronicznej muzyki tanecznej. Kolejnym owocem tej współpracy jest nowa limitowana edycja Juke. Odważna ...