Przyciemniane szyby

28 Lip 2009, 19:15

Czesc

Jak wiadomo, szyby można przyciemnić dziadowską folią do iluśtam % przepuszczania światła.

A ja mam pytanie- w kaskach motocyklowych jest taki bajer, (i nie tylko w motoryzacji) co się chyba zwie "lustrzanka" czy jakoś tak (nie wiem) Na komisariacie coś takiego mają (??)

Chodzi o to, że z jednej strony nie widać kompletnie nic, a z drugiej strony, widać wszystko idealnie. Polegało by to na tym, że od środka widać wszystko, a od zewnątrz nie widać nic w środku samochodu.
Da się tak zrobić? Jak z prawem?

Oczywiście domyślam się, że o ile to w ogóle możliwe, to koszt takiego bajeru na pewno będzie wysoki...
Lionix
Nowicjusz

Miejscowość: Łódź

30 Lip 2009, 13:37

chyba mowisz o lustrze weneckim :D jezeli sie nie myle to tez jest przyklejane na szybe :P a z prawem to nie wiem jak jest ale przypuszczam ze w samochodach moze to byc niedozwolone (nie wiem) :D
patroll
Nowicjusz

Miejscowość: Piaseczno

30 Lip 2009, 19:44

Poszperałem troche, i to się chyba nazywa lustro, ale fenickie :D
http://pl.wikipedia.org/wiki/Lustro_fenickie

hmmm... no cóż, jesli to jest naklejane to d..a :/ ale jesli mozna by bylo takie cos miec, to bylby niezly bajer :0

dzieki za odp.
Lionix
Nowicjusz

Miejscowość: Łódź
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Mazda6 zdobywa prestiżową nagrodę - Red Dot Design
    Nowa Mazda6 została uhonorowana tegoroczną nagrodą "Red Dot", która jest wyrazem międzynarodowego uznania dla jej wyjątkowej stylizacji. Jest to kolejny sukces tego modelu oraz rewolucyjnego motywu projektowego "KODO: ...