REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
pocieszny napisał(a):nie ma takich wypadkówfourup napisał(a):bo motocykl nie pojawiłby się "z nikąd"...są tylko takie w których kierowca samochodu myśli "a zdążę" i potem jest bambucza
![]()
nie mówie że nie powinno się jeździć przepisowo, tylko przestajecie powoli zauważać innych użytkowników drogi,
gdyby kierowca nie myślał a znał przepisy nie było by problemufourup napisał(a):"Mysłałem, że zdążę", od "nadjechał znikąd" nie różni się od siebie przyczyną, a jedynie formą wyrazu...
W jednym i drugim przypadku, motocykl poruszający się z "podwójnie dozwoloną", według mnie, jest sprawcą, mimo, że to na nim zostało wymuszone pierwszeństwo...
Dlaczego?
Dlatego, że gdyby motocykl jechał przepisowo, to kierowca zdążyłby wyjechać...
pocieszny napisał(a):gdyby kierowca nie myślał a znał przepisy nie było by problemufourup napisał(a):"Mysłałem, że zdążę", od "nadjechał znikąd" nie różni się od siebie przyczyną, a jedynie formą wyrazu...
W jednym i drugim przypadku, motocykl poruszający się z "podwójnie dozwoloną", według mnie, jest sprawcą, mimo, że to na nim zostało wymuszone pierwszeństwo...
Dlaczego?
Dlatego, że gdyby motocykl jechał przepisowo, to kierowca zdążyłby wyjechać...![]()
punkt widzenia zmienia się od punktu siedzenia, po prostu nie jeździsz motocyklem i nie widzisz tego z tej perspektywy, poza tym nie wszyscy motocykliści jeżdżą szybko, a na wszystkich się wymusza pierwszeństwojuż nie mówię o zajeżdżaniu specjalnie drogi bo to się zdarza najczęściej
pocieszny napisał(a):wiesz, gadasz głupoty (przy czym gadasz to jest tu o wiele za delikatne słowo)
to jak z ciężarówkami i osobówkami, jak ci TIR zajedzie drogę to wielkie halo, a jak ty zajedziesz drogę motocykliście, to ten pajac na hulajnodze jeździ jak wariat
wymuszenie pierwszeństwa, to wymuszenie pierwszeństwa, nie ważne ile kto jedzie,
a jak mniemam Ty jeździsz zawsze przepisowo
pocieszny napisał(a):nie ma takich wypadkówsą tylko takie w których kierowca samochodu myśli "a zdążę" i potem jest bambucza
nie mówie że nie powinno się jeździć przepisowo, tylko przestajecie powoli zauważać innych użytkowników drogi