Pytanie odnośnie łozyska

10 Gru 2012, 18:43

chciałem zapytac czy poradze sobie z wymianą przedniego łozyska sam w warunkach garazowych ?Nie wiem czy trzeba tam prase czy poradze sobie bez tego ?? civic 1.4 3d
niki2089
Nowicjusz

Prawo jazdy: 22 11 2007
Przebieg/rok: 8tys. km
Auto: honda civic 6
Silnik: 1.4 90 km
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997

14 Gru 2012, 16:48

przeczytaj sobie artykuł, powinien pomóc Ci w odp na to pytanie - [link do iParts wygasł]

jestem zdania, ze jak masz pojecie to powinienes sobie z tym poradzic, ale jak nie masz za bardzo doswiadczenia to lepiej zostaw to fachowcom
williamson
Obserwowany

Prawo jazdy: 18 10 1979
Auto: Nie mam

19 Gru 2012, 16:20

Witam
Będę wymieniał łożysko koła i potrzebuję rady czy firma Ruville będzie dobra do tego zakupu? Bo znalazłem coś takiego łożysko, ale nie orientuję się za bardzo jeśli chodzi o tą firmę.

pytanie odnośnie łozyska
GrzegorzIV
Nowicjusz

Prawo jazdy: 0- 6-2000
Auto: Volkswagen golf IV
Silnik: 1.6
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001

21 Gru 2012, 15:11

Hej, firma dobra.
Rolki oraz Łożyska robi im często firma INA.
W zależności od ceny proponował bym jednak FAGA,
SKF jest według mnie za drogi,
Jeżeli chcesz to wyślij meila pod [email widoczny po zalogowaniu] zrobię Ci w tedy wycenę na łożyska do Twojego samochodu i może przebije tego ruvilla :) pozdrawiam
pawel0511k
Obserwowany

Auto: nie mam

21 Gru 2012, 22:28

To prawda,Ruville jest tylko dystrybutorem,w ich opakowaniu można znaleźć np.FAGA :D Mnie to spotkało(poduszka pod silnik).FAG tańszy przynajmniej o połowę,niż w pudełku FAGA-a,dlatego kupując produkty Ruville*a należy pytać, kto jest producentem danej części.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

19 Mar 2013, 12:29

Ruville to dobra firma i myślę,że możesz spokojnie zainwestować,przynajmniej takie krążą o nich opinie,nic nie stoi na przeszkodzie aby sprawdzić to samemu. Zdecydowanie bardziej opłaca się kupić w dobrym sklepie internetowym,gdzie masz po prostu taniej. :?
Turbopama
Początkujący

Prawo jazdy: 10 03 1996
Auto: BMW M3
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Subaru Forester
    Średniej wielkości Forester został przetestowany przez Consumer Reports w wersji z mocniejszym, 2,5-litrowym silnikiem benzynowym o mocy 184 KM, uzyskując średni wynik 28 mpg, 20 mpg w mieście i 38 mpg na szybkiej trasie. ...
    Samodzielna wymiana oleju silnikowego
    Dla osób lubiących samodzielnie naprawiać samochody, wymiana oleju silnikowego nie jest żadnym problemem. Jednak coraz więcej osób wybiera profesjonalne warsztaty takie jak Euromaster. Nic dziwnego, standardy ...

19 Mar 2013, 20:41

Przepraszam jak autor chce to zrobić bez prasy ? palcami wciśnie to łożysko czy młotkiem ? słyszałem o jakiś rumuńskich sposobach ale prasa to najlepszy sposób ponieważ najdelikatnej obchodzi sie z łożyskiem.
CośTamWiem
Początkujący

Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Zipp Vapor >50
Silnik: coś koło 0,3 2KM :)
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

28 Mar 2013, 07:12

Samemu może być ciężko,ale jak ktoś słusznie napisał powyżej: wszystko zależy od tego jakie narzędzia oraz ile doświadczenia z dziedziny mechaniki samochodowej posiadasz. Im więcej,tym w sumie lepiej i łatwiej.
Dabtuner
Aktywny