Radio do Passata-pomocy

18 Sie 2008, 18:54

Mam problem z radiem VW gamma kiedyś radio grało głośniej na połowie pokrętła niż teraz na całym,co może być przyczyną i jak to naprawić? :cry:
naimadX
Nowicjusz

19 Sie 2008, 10:19

Przyczyną może być spalona końcówka mocy, lub potencjometr (ale tego objawem by był brak płynnej regulacji głośności). Prawdopodobnie nie obejdzie sie bez wizyty w warsztacie elektronicznym
Tablice Rejestracyjne - wpisz numer i sprawdź skąd pochodzi auto.
Michał
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 7
Miejscowość: Grodzisk Mazowiecki

19 Sie 2008, 14:24

A kiedyś bawiłem się pokrętłami od bass,tremble(nie wiem czy dobrze pisze) i mniej więcej od tego momentu to się stało 2.a samemu tego by nie naprawił:mam
VW Passat 1995r
naimadX
Nowicjusz

19 Sie 2008, 22:37

to ustaw wszystko na zero, pokombinuj, moze da rade..
zupazkota
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: GOP

21 Sie 2008, 09:29

A czy to radyjko, to VW Gamma?

Jeśli tak - to podciągając pokrętło od basu uzyskujesz regulację fader (przód-tył), a podciągając wysokie - regulację maksymalnego poziomu dźwięku...

Dla jasności - pokrętła te w normalnej pozycji są schowane. Po wciśniećiu - wysuwają się i umożliwiają regulację alt i bas. ale ich druga pozycja pracy jest lekko podciągnięta. Po prostu chwyć wysunięte pokrętełko i podciąg lekko do góry, aż poczujesz takie delkikatne "stuk" - wtedy przełaczasz na drugą funkcję...
Pozdr
fourup
Nie udzielam porad na PW - tylko forum ogólne!
fourup
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kraków, Słomniki
Prawo jazdy: 08 01 1999
Auto: Mercedes S124 250D
Silnik: OM602
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1990

21 Sie 2008, 15:16

OK spróbuje a żeby z powrotem przełączyć trzeba na dół pociągnąć-tak :?:
naimadX
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ograniczenie prędkości na niemieckich autostradach
    Niemcy nasi bliscy sąsiedzi za zachodnią granicą rozważają wprowadzenie ograniczenia prędkości na wszystkich autostradach. Do tej pory jeżeli znaki nie mówiły inaczej takie ograniczenie nie obowiązywało. Tu jednak ...

21 Sie 2008, 17:57

fourup Dzięki wszystko działa i teraz radyjko słychać jeszcze raz dzięki 8)
naimadX
Nowicjusz