Radio

30 Maj 2011, 08:59

Witam.
Chciałbym kupić radio. Mam już wybraną marke i model [link do oferty na Allegro wygasł]. Wydaję mi się, że dokonałem dobrego wyboru. Mój kumpel ma takie i podłączyłem wczoraj pod swoje głośniki i najciekawsze jest to, że moje głośniki grały lepiej niż jego razem z tubą, a wymieniał rok temu wszystkie. Natomiast moje są w tym samochodzie od 1998 roku :D. Teraz mam pytanie co zrobić, żeby pilot przy kierownicy oraz wyświetlacz w desce rodzielczej zostały podłączone pod radio i współpracowały z nim? Kiedyś słyszałem o jakimś przejściu, ale nie interesowało mnie to i już nie pamiętam o co chodziło. Proszę o pomoc. Chyba, że jest radio które by samo z siebie współpracowało z pilotem?
Dodam jeszcze, że mam głośniki na przednich drzwiach, pod przednią szybą, a na tyle ich brak. Dlatego jestem także zainteresowany kupnem dwóch głośników hertz'a za ok 150zł.

Edit:

już wiem co przyczynia się do tej współpracy! Adapter, który kosztuje ok 130zł i obsługuje takie radia jak: Alpine, Blaupunkt, JVC, Pioneer, Sony.
W planach jest jeszcze Clarion i Kenwood.
A wyświetłacz chyba nie będzie działał, ale nie musi :)
Mogę dać namiar jakby ktoś był zainteresowany
Lukasz90
Początkujący

Miejscowość: Żyrardów

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q2 wygrywa złoto w konkursie
    Kompaktowy SUV spod znaku czterech pierścieni zapewnił sobie najwyższe wyróżnienie w kategorii "Excellent Product Design – Transportation". "Audi Q2 zaskakuje niezależną stylistyką. To nie jest tylko mniejsza ...
    Czy agresja na drodze może być zaraźliwa?
    Nieprzyjemne gesty, nadmierne używanie klaksonu, zajeżdżanie innym drogi czy naciskanie na innych kierowców przez jazdę zbyt blisko – to wszystko nie tylko stwarza zagrożenie i brak szacunku, ale może również ...