Przymierzam się do regeneracji plastików w mojej VC, dokładniej chodzi mi o tunel środkowy razem z obwódką wokół radia bo jest cała porysowana i obkopana, przy schowku na środku są też drobne pęknięcia. Chciałbym też zrobić coś z uchwytami na boczkach drzwi, tam gdzie są panele do sterowania szybami bo jest tam taka łuszcząca się guma jak w wielu samochodach i po 10 latach wygląda masakrycznie. Patrząc na ceny używanych części nie ma szans zrobić tego nie wydając przynajmniej 10% wartości samochodu i nie ma żadnej gwarancji, że kupione używki będą lepsze od moich więc pozostaje kombinować.
Na tunel myślałem, żeby opalarką spróbować trochę stopić plastik i zlikwidować co nieco te pęknięcia, potem całość przejechać papierem ściernym i spryskać czymś takim [link do oferty na Allegro wygasł].
Jeśli chodzi o panele boczne to najlepsza imitacja gumy jaką znalazłem na allegro to [link do oferty na Allegro wygasł]. W internecie krążą mieszane opinie na temat tego drugiego preparatu, ale do spryskania wnętrza chyba się nada?
Jeśli ktoś robił podobne naprawy i ma jakieś rady/pomysły to byłbym wdzięczny za podzielenie się nimi