Regeneracja wtryskiwaczy keihin-prins

22 Sty 2010, 15:28

Pawellot gaz jest tak czystym paliwem nie tworzącym nagarów,że jedynie regeneracja wtrysków ma sens,oczywiście nie zwrócą tobie pieniędzy ,szkoda się denerwować :!:
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

24 Sty 2010, 14:27

pawellot napisał(a):Witam, mam problem z KEIHINAMI niebieskimi. Czyszczenie w autoryzowanym warsztacie BRC pomogło na jakieś 3 dni. Panowie nie chcą zwrócić pieniędzy za usługę twierdząc że została wykonana zgodnie ze sztuką. Vike czy możesz mi podać namiary na tych magików? Czy w dalszym ciągu jesteś zadowolony? Co z przejściem pomiędzy benzynką a gazem? Czy silnik nie szarpie po naprawie? Czy komp. wyrzuca Ci jakieś błędy?

Pomiedzy przełączaniem nie ma szrpnięć, działa idealnie. Także w trakcie jazdy wszystko jest ok. Telefon do warsztatu: 509 879 642
vike
Nowicjusz

Miejscowość: Łańcut

09 Mar 2010, 15:46

vike napisał(a):
pawellot napisał(a):Witam, mam problem z KEIHINAMI niebieskimi. Czyszczenie w autoryzowanym warsztacie BRC pomogło na jakieś 3 dni. Panowie nie chcą zwrócić pieniędzy za usługę twierdząc że została wykonana zgodnie ze sztuką. Vike czy możesz mi podać namiary na tych magików? Czy w dalszym ciągu jesteś zadowolony? Co z przejściem pomiędzy benzynką a gazem? Czy silnik nie szarpie po naprawie? Czy komp. wyrzuca Ci jakieś błędy?

Pomiedzy przełączaniem nie ma szrpnięć, działa idealnie. Także w trakcie jazdy wszystko jest ok. Telefon do warsztatu: 509 879 642

Witam, chciałem podzielić się opinią tak dla potomnych jako iż sam miałem problem i byłem załamany gdy usłyszałem cyfre za nowe wtryskiwacze. Zadzwoniłem do warsztatu który polecił vike. Obsługa rzeczowa i fachowa - doradzili jak sprawdzić czy to napewno wtryskiwacze czy parownik abym nie wysyłał na darmo!!! Żadko kiedy spotykam się z taką uczciwością stąd pisze. Przeslałem wtryskiwacze do warsztatu z jakąś tam nadzieją ale nie spodziewałem się cudów. Po 4 dniach otrzymałem naprawione części wraz z gwarancją opisem eksploatacyjnym i specjalnym filtrem. Słowem pełen profesjonalizm. Założyłem z niedowierzaniem i miłe zaskoczenie. Auto przechodzi płynnie pomiedzy benzyną i gazem, zero szarpania, falowania obrotów itp. Zrobiłem już kilka tysięcy i widać że naprawa była opłacalna. Pozdrawiam formułowiczów, Vike dzięki za poradę.
pawellot
Nowicjusz

Miejscowość: Leżajsk

02 Paź 2010, 17:34

pocieszny napisał(a):
wojciech7666 napisał(a):Witam poszperałem troche po necie itd. i znalazłem jedna firme ktora sie zajmuje czyszczeniem wtryskiwaczy gazowych keihin To co napisałeś ze jeden wtrysk kosztuje około 200 zł teraz razy 6 to mamy 1200zł dla mnie to jest dużo Gościu ktory czysci bierze od 28 do 35zł za szt. czyli max 210zł czyli mam 1000zł w kieszeni jak to przelicze na ile tankowan mi to wystarczy to mam kilka miesiecy jazde za darmo... Zobaczymy co bedzie jutro wysylam do nich moje listwy powiedział ze 3 max 4 dni i beda spowrotem ZOBACZYMY CO BEDZIE?!?!?
a daje gwarancje :?: :mrgreen: żeby się nie okazało że najpierw wydasz na czyszczenie a za 2 miesiące kupisz nowe ;)
jest takie stare powiedzenie "dupy szkłem nie podetrzesz"
Looknij tutaj: poterek.com daje gwarancje, sprawdziłem na własnej skórze, mogę polecić gościa z czystym sumieniem.

[ Dodano: 2 Październik 2010, 17:39 ]
A tak przy okazji vike thx za info, na 8 wtryskach zaoszczędziłem krocie. Jak będziesz w wawie masz u mnie browara :wink:
Ostatnio edytowany przez bladyk7, 02 Paź 2010, 17:38, edytowano w sumie 1 raz
bladyk7
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa

27 Paź 2010, 12:11

Może troche pózno,ale na temat wtrysków KEIHINa.Na chwilę obecna mam ca 180Tkm zrobione na instalacji(PRINS/V6) z ww wtryskami i brak błednej pracy.Sprawdzałem ostatnio parametry i są idealne,prócz oczywiście brudnego reduktora który nienadaje się do brudnego oferowanego w polsce gazu.Fakt że dośc często wymieniam filtry instalacji i prawdopodobnie z tego względu wtryski są nadal dobre.Z relacji innego użytkownika który posiada firme transportową,kilka aut,przebiegi na gazie powyżej 300tkm i brak problemów z ww wtryskami.
Leopard
Początkujący

Miejscowość: zachodniopomorskie

09 Lis 2010, 16:02

Witam po ponad roku od pierwszego wpisu w tym temacie.
Ponieważ ostatnio natrafiłem na artykuł (gazeo.pl-"Czyszczenie wtryskiwaczy gazowych")o firmie BDB, w której czyściłem wtryski, pomyślałem, że napiszę jak sprawa wygląda po roku.
Do dzisiaj przejechałem 32tyś.km i samochód pracuje równiutko, w między czasie 2 razy wymieniłem filtr fazy lotnej.
Zauważyłem, że po czyszczeniu wtrysków auto mniej pali, bo na zbiorniku robię więcej kilometrów, chyba, że lpg lepszej jakości, ale raczej nie z dnia na dzień, choć i to możliwe.
Miałem problemy z czujnikiem ciśnienia i temp. lpg (ten przykręcany do filtra) ale po wymianie jest ok.
Sporo zaoszczędziłem w tym roku jeżdżąc na lpg, z czego się cieszę i polecam wszystkim jazdę za 2zł/l.
Pozdrawiam
wojciech7666
Nowicjusz

Miejscowość: Gliwice
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota Camry
    Nowa Toyota Camry to kolejny wielki powrót. Japoński sedan był niedostępny w polskich salonach Toyoty przez 14 lat. W tym roku powrócił i tak jak nowy RAV4 jest oparty na modułowej platformie GA-K z rodziny ...

18 Kwi 2012, 15:58

Wielkie dzięki za namiar na diagnostykę instalacji PRINSA. Znalazłem na tym forum i zamierzam dalej polecać.

Polecam poterek.com

Znajdziecie w nim namiar na firmę, która zajmuje się instalacjami PRINSA. Dziś byłem, totalna profeska, konkretna diagnoza, rzetelne sprawdzenie instalki, wtrysków, etc. Wiem, że mam do regeneracji/czyszczenia wtryski, a nie że muszę je wymienić za 1500 pln, jak to rzekł mi jeden "mądry" pan z firmy, gdzie montowana była instalacja.

Kontakt do Pana Michała Poterka 509 879 642

POLECAM, naprawdę fachowa pomoc.
seeker
Obserwowany

Prawo jazdy: 01 01 2001