Cześć! Jestem tu nowy i nie jestem znawcą motoryzacyjnym. Jeśli ten temat już jest, proszę mnie tam przekierować
A więc, mam Forda Focusa 2005 już w Polsce, chciałbym zapytać czy opłaca się go przerabiać i rejestrować czy lepiej sprzedać? Jest to dobre autko, od 3 lat bez większych problemów. Diesel, manual. Pierwotnie miało to być auto dla żony ale zastanawiam się czy to ma sens. Byłbym wdzięczny za wszelkie porady! Dzięki
Osobiście nie chciałbym jeździć autem LHD po kraju z ruchem prawostronnym. Do tego to jednak tani focus a nie żaden egzotyk żeby się męczyć. Może poza miastem do jakiś symbolicznych przebiegów typu dom-spożywczak ma to jakąś rację bytu ale przy intensywnym użytkowaniu chyba olałbym temat i kupił coś z kierownicą po właściwej stronie.
bossauss napisał(a):A więc, mam Forda Focusa 2005 już w Polsce, chciałbym zapytać czy opłaca się go przerabiać i rejestrować czy lepiej sprzedać?
Nie trzeba już nic przerabiać, oprócz świateł. Kierownica może być po prawej stronie. Pozostaje kwestia przyzwyczajenia się do kiery po prawej. U mnie trwało to pierwszych parę km, potem już nie miało znaczenia i nie widziałem różnicy. Obecnie jeżdżę raz z kiera po prawej, raz po lewej i jest ok. No ale to zależy od samego kierowcy.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
Hybryda Plug-in - dlaczego pali więcej niż deklaruje producent? Przyglądałem się ostatnio wynikom jakie podają producenci odnośnie spalanie w tego typu hybrydach. To co mnie zaniepokoiło to bardzo niskie wartości które można uzyskać tylko w przypadku naładowanej całej baterii po ...
[D] 159 1,8 / A4 B7 2,0 / Mondeo mk4 2,0 / Legacy IV 2,0 Podstawowe kryteria zestawienia: - segment D - silnik benzynowy o mocy około 140KM - manualna skrzynia biegów - modele z okolic 2008 roku Wytypowane modele do zestawienia: - Alfa Romeo 159 1,8 - 140KM - Audi A4 B7 ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.