Rejestracja Anglika

23 Mar 2020, 07:41

Cześć! Jestem tu nowy i nie jestem znawcą motoryzacyjnym. Jeśli ten temat już jest, proszę mnie tam przekierować :)

A więc, mam Forda Focusa 2005 już w Polsce, chciałbym zapytać czy opłaca się go przerabiać i rejestrować czy lepiej sprzedać? Jest to dobre autko, od 3 lat bez większych problemów. Diesel, manual. Pierwotnie miało to być auto dla żony ale zastanawiam się czy to ma sens. Byłbym wdzięczny za wszelkie porady! Dzięki :)
bossauss
Obserwowany

23 Mar 2020, 10:40

Osobiście nie chciałbym jeździć autem LHD po kraju z ruchem prawostronnym. Do tego to jednak tani focus a nie żaden egzotyk żeby się męczyć. Może poza miastem do jakiś symbolicznych przebiegów typu dom-spożywczak ma to jakąś rację bytu ale przy intensywnym użytkowaniu chyba olałbym temat i kupił coś z kierownicą po właściwej stronie.
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km

23 Mar 2020, 17:26

bossauss napisał(a):A więc, mam Forda Focusa 2005 już w Polsce, chciałbym zapytać czy opłaca się go przerabiać i rejestrować czy lepiej sprzedać?

Nie trzeba już nic przerabiać, oprócz świateł. Kierownica może być po prawej stronie. Pozostaje kwestia przyzwyczajenia się do kiery po prawej. U mnie trwało to pierwszych parę km, potem już nie miało znaczenia i nie widziałem różnicy. Obecnie jeżdżę raz z kiera po prawej, raz po lewej i jest ok. No ale to zależy od samego kierowcy.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne