Renault Clio II. Co o nim sądzić?

04 Maj 2013, 17:58

Witam.
Jestem w trakcie zakupu samochodu i długo szukając pojazdu w końcu wpadłem że najlepszym wyborem jest Renault Clio II z silnikiem 1.5 DCI rocznik 2003. Jednak są na jego temat różne opinie dużo pozytywnych że mało bardzo pali i jest niezawodny a zarazem zwinny a inne były całkiem inne że psuje się co po chwila i trzeba w niego wkładać nieraz drugie tyle wartości auta. Chciałbym poznać waszą opinie co o nim sądzicie i czy mi go doradzacie czy odradzacie. Dzięki :)
mdomon
Nowicjusz

Prawo jazdy: 07 03 2012
Auto: Skoda Felicia

06 Maj 2013, 09:35

Jak to w przypadku francuzów- z czasem staną się awaryjne i będziesz musiał poświęcić trochę budżetu jak i czasu na potencjalne naprawy,ale tak jest zawsze w każdym samochodzie. Może napisz w ogóle ile chcesz na niego przeznaczyć,bo w grę pewnie wchodzą także inne modele niż Clio.
Alkomaty
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa

06 Maj 2013, 13:20

Nie bietz dCI bo sie nim psuja wtryski za 5000zl.Lepiej benzyna+gaz.Benzynowe silniki w Renault swietnie wspolpracuja z instalacja lpg.

Ja mam 1,6 16 V z instalacja sekwencyjna prinsa.
@ Alkomaty
W pierwszym roku eksplostacji byla robiona otulina hamlca z tylu,wymieniana w jednym kole sprezyna zacziskow od recznego,naprawiany silniczek od wycieraczek,lusterko prawe wymieniane bo termometr sie popsul .W drugim roku byl wymieniany przepalony tlumik,byla usterka ze z przodu klocek tarl o tarcze nawet podczas niehamowania.W trzecim roku wymiana byla jedna para swiec .Obecnie jezdze czwarty rok i na razie jest spokoj .
mihau
Początkujący

Miejscowość: Stobno k./Szczecina
Auto: BMW X6
Silnik: 3.0 d
Paliwo: Diesel
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2008
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nowy VW Polo R Supercar 570KM i napęd na cztery koła
    Nowe Polo R Supercar przygotowane przez Volkswagen Motorsport. Model z silnikiem o mocy 570 KM i z napędem na cztery koła został przygotowany z myślą o startach w Mistrzostwach Świata FIA w rallycrossie (WRX). Auto wygląda ...