Renault Laguna 2.0 16v Nie mogę wrzucić biegu.

12 Lut 2014, 13:38

Witam.

Mam problem z samochodem marki Renault Laguna I phll 2.0 16v.
A mianowicie jak w temacie nie mogę wrzucić biegu na odpalonym silniku,pedał sprzęgła chodzi normalnie jak przed awarią. Na nie odpalonym silniku biegi wchodzą bez żadnego problemu.
Sprawdzałem też czy docisk chodzi normalnie wraz z tarczą i wszystko normalnie sprawdzałem poprzez otwór od łapy od linki. Nie słychać żadnych stuków puków. Proszę o pomoc.
marcin91
Obserwowany

Prawo jazdy: 29 12 1990
Przebieg/rok: 37tys. km
Auto: Renault Laguna
Silnik: 2.0 16v
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2000

12 Lut 2014, 20:45

marcin91 napisał(a):A mianowicie jak w temacie nie mogę wrzucić biegu na odpalonym silniku,pedał sprzęgła chodzi normalnie jak przed awarią. Na nie odpalonym silniku biegi wchodzą bez żadnego problemu.

Nie da się ukryć że problem jest ze sprzęgłem.Sprzęgło łączy silnik ze skrzynią a u ciebie jest z tym problem.Przy odpalonym silniku i wciśniętym sprzęgle sprzęgło nie odłącza skrzyni.
kant95
Zaawansowany

Miejscowość: lublin
Prawo jazdy: 01 01 1981
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Chrysler Voyager
Silnik: 2.5
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Van
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1995
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Przełącz tryb dzienny świateł na światła mijania!
    Czy korzystanie z świateł do jazdy dziennej może stanowić zagrożenie na drodze? Tak, zwłaszcza gdy są używane w warunkach ograniczonej widoczności zamiast świateł mijania. Przypominam o podstawowych przepisach drogowych i ...
    EURO NCAP: Pięć gwiazdek dla nowego Audi A3
    Zdobywając pięć gwiazdek, Audi A3 osiągnęło najlepsze wyniki w teście zderzeniowym przeprowadzonym przez Euro NCAP. We wszystkich kategoriach łącznie, model zdobył 88 na 100 możliwych punktów. Organizacja ds. oceny ...