Renault Megane 1.6 benz+gaz

06 Paź 2010, 19:23

witam! mam zamiar sam wymienic uszczelke pod głowicą i nie wiem jaki to silnik czy 16 czy 8 zaworowy moje pytanie jak zablokowac rozrzad w 16 a jak w 8 zaworowym silniku
Ewelina1122
Początkujący

Miejscowość: Koszalin

06 Paź 2010, 19:48

:lol: Dobre pytanie,ile ma zaworów?! :grin: Który rocznik auta ,oraz ile ma koni?!Bez tej informacji ,ani rusz!
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

06 Paź 2010, 23:13

heh dobre phantomas nie musisz tego wiedzieć jeżeli wymieniasz uszczelkę pod głowicą to głowice ściągasz to nie musisz blokować górnego wałka rozrządu ponieważ i tak będziesz musiał ustawić na oryginalne znaki bynajmniej ja tak robię że jak ściągam głowice to nie ustawiam ani nie blokuje nic poprostu na sam koniec ustawiam na znaki oryginalne (za pomocą książki oczywiście) i zawsze jest wszystkie w jak najlepszym porządku.
ppawelek5
Nowicjusz

Miejscowość: miasto

07 Paź 2010, 07:11

W silniku 8V ustawia się na znaki :płaskie wcięcie na kole i na obudowie,
szesnastka to inna para kaloszy jeżeli jak w info jest to renia megane 1.6 +lpg to bez blokad się nie obejdzie ponieważ koła rozrządu są bezklinowe i bez blokad ani myśleć o jakiejkolwiek naprawie. dopisz jaka moc rok itp.to ułatwi innym odpowiedź.
arciasty
Stały forumowicz

Miejscowość: koluszki

07 Paź 2010, 10:29

ppawelek zgoda tylko że mój brat do Meganki II musiał kupić specjalną blokadę,bez tego ani rusz,właśnie arciasty pisze o innej parze kaloszy,o tę parę mnie właśnie chodzi.Meganki są różne :wink:
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Volkswagen Crafter "Van of the Year 2017"
    Nowy Crafter marki Volkswagen Samochody Użytkowe, produkowany wyłącznie w fabryce w Białężycach koło Wrześni, pod wieloma względami wyznacza standardy wśród aut dostawczych. Samochód ma bardzo bogate wyposażenie ...