Renault Modus - zbieżność i kąt PK

16 Maj 2018, 12:54

Cześć,
Wracam z pomiaru ze stacji. Chciałem zrobić zbieżność, niestety komputer pokazał wyniki takie jak poniżej.

Mam pytanie - czy w tej sytuacji jest w ogóle sens ustawiać zbieżność? Z czego może wynikać taki wynik? Dodam, że w ostatnim tygodniu wymieniałem zwrotnicę razem z mcphersonem. Jak w tej chwili wpływa to na jazdę?
voytek77
Początkujący

Miejscowość: Śląsk

16 Maj 2018, 13:46

voytek77 napisał(a):Dodam, że w ostatnim tygodniu wymieniałem zwrotnicę razem z mcphersonem
Z której strony... :?:
voytek77 napisał(a): Jak w tej chwili wpływa to na jazdę?
Nie ma tragedii ale z prawej strony jest troche za duzy kat oraz zbyt duza zbieznośc sumaryczna z przodu.Moze troche podbierac opony po zewnetrznej stronie ale to przy wiekszym przebiegu...
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

16 Maj 2018, 14:25

Właśnie z prawej.

Radzicie robić w tej sytuacji zbieżność? Ja myślałem, żeby zrobić to teraz a w niedalekiej przyszłości zacząć od wymiany amortyzatorów...
voytek77
Początkujący

Miejscowość: Śląsk

16 Maj 2018, 16:47

voytek77 napisał(a):Radzicie robić w tej sytuacji zbieżność?
Decyzja nalezy do Ciebie.Zalezy tez kiedy masz zamiar wymieniać te amorki.Oczywiscie jak wspominałem wyzej zuzycie opon bedzie zalezało tez w tym przypadku od przebiegu...
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Gdy policjant kieruje ruchem
    Widok policjanta kierującego ruchem jest tak rzadki, że wielu kierowców nie potrafi poprawnie zinterpretować pokazywanych poleceń. Ważne, aby pamiętać, że sygnały dawane przez osobę kierującą ruchem są ważniejsze niż ...