Renault Thalia 1.4 - 2001r.

10 Sty 2009, 19:35

Witam,

Jesli ktos mial do czynienia z takim samochodem prosiłbym o kilka opini ;)

Z gory dzieki i pozdrawiam!
krzys7
Początkujący

Miejscowość: Szczecin
Prawo jazdy: 06 08 2005
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Kia Carens
Silnik: 2.0 144KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Inny
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2010

11 Sty 2009, 14:49

Ja mam po części do czynienia z tym samochodem od około 7,5 roku. Przez ten okres samochód ma najechane jedynie ok. 55 tys. km przebiegu, jednak po tak długim okresie użytkowania mogę ocenić ten model.
Na pewno posiada duży stopień bezawaryjności, 4 miesiące temu po raz pierwszy wymieniane były klocki hamulcowe i rozrząd. Silniki Renault charakteryzują się dużą dynamiką. W Thalii, o której piszę jest 8 zaworów, więc oszałamiających osiągów ten samochód nie posiada, ale jest dosyć zrywny, nie należy do samochodów mulastych. Pierwszy typ Thalii sprzedawany w salonach nie był jakoś specjalnie wyposażony, oczywiście można było wybrać dodatkową opcję, ale z reguły w wyposażeniu samochodu można znaleźć standardową elektronikę. Dużym plusem jest bagażnik o pojemności 510l, jak na auto z segmentu sedan to bardzo dużo.
Jeżeli masz jakieś konkretne pytania dotyczące Thalii to pisz.
Renault Clio 1,2 16V 2002r.
wlokniarz's fan
Nowicjusz

Miejscowość: Częstochowa/Wierzchowisko

11 Sty 2009, 15:54

Ja mam takie auto z roku 2002 nowe lampy, wyposażenie standardowe, jeździ się w miare jak na takie małe wymiary, wszystko chodzi płynnie i lekko, silnik 1,4 troche jak dla mnie zamula szczególnie na trasie brakuje mocy, posiadam go rok czasu i narazie odpukać nic się nie psuje, duży i największy plus to duży bagażnik jak na taki mały samochód, łatwość manewrowania na parkingu.
pirlo333
Początkujący

13 Sty 2009, 14:02

Jednak sie zdecydowalem na to autko i bardzo zadowoly jestem, jak nowe jest, dobrze sie prowadzi i silnik nie jest taki slaby ;)

Dzieki i pozdrawiam!
krzys7
Początkujący

Miejscowość: Szczecin
Prawo jazdy: 06 08 2005
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Kia Carens
Silnik: 2.0 144KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Inny
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2010