Witam!
Ostatnio zauwazyłem ze mój samochód słabo przyszpiesza i jest ogólnie mulasty. Stwierdzono ze jest to przeplywomierz powietrza więc go wymieniłem lecz nie dało to zadnego rezultatu. Jaka moze być przyczyna?
Możliwe, że filtr paliwa. Chyba że był niedawno wymieniany to trzeba szukać gdzieś indziej. U mnie mulił na przykład filtr powietrza, i to bardzo, po wymianie był nie ten sam samochód:)
Filtr paliwa i powietrza był wymieniany próbowałem tez trzech przepływomierzy lecz tylko trochę to pomogło ale nadal czuć ze to jeszcze nie ten samochód co był przedtem. Proszę pomózcie bo juz naprawde niewiem co zrobić:(
Nie powiedziałeś czy jest tak cały czas czy tylko od pewnych obrotów. Jak od pewnych obrotów to turbo i egr trzeba by przejrzeć i oczyścić z nagaru. Jak muli cały czas to coś z dawką paliwa pewnie.
Może być wszystko, nawet głupi przewodzik podciśnieniowy.
Nie powiedziałeś czy jest tak cały czas czy tylko od pewnych obrotów
Samochód przyszpiesza dopiero po 2500obr/min i to nie zawsze a najtrudniej jest jechać pod górke wtedy jest juz całkiem ocięzały. Czasami jest ze od razu łapie przyszpieszenie tak jakby cos się ,,odblokowało'' ale to są sporadyczne sytuacje.
A silnik pracuje równo
Oprócz powyzszych objawów więcej nic się nie dzieje.
Grillowanie, wyjazdy czy wesela - wczorajszy kierowca Letnie grillowanie, wyjazdy czy wesela często łączą się ze spożywaniem alkoholu. Wiele osób nie zdaje sobie sprawy, że w takiej sytuacji często nie są zdolne do prowadzenia samochodu nie tylko tego samego wieczoru, ...
BMW Concept X6 2007 BMW Concept X6 ten przedprodukcyjny samochód koncepcyjny jest pierwszym na świecie autem typu SAC (Sports Activity Coupé). Koncept prezentuje wizję BMW scalającą cechy modeli BMW X z atrybutami typowymi dla ...
Jak od pewnych obrotów to turbo i egr trzeba by przejrzeć i oczyścić z nagaru
A może wiecie w jaki sposób dostać sie do EGR aby oczyścic go z nagaru bo nie za bardzo wiem jak to zrobić.
[ Dodano: Pon Cze 01, 2009 10:26 ] Jescze mam jedno pytanie- Czy jak zmienia się akumulator to są jakeś procedury których trzeba przestrzegać bo inaczej moze wkraść się bład w komputerze?
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.