Ruda na nadkolach

03 Lut 2020, 20:47

Witam. Spotkałem sie z niemiłą sytuacją otóż moje auto bierze rdza napewno na nadkolach. Z progami to raczej nie bo lakier tylko odchodzi. Czy to da rade zrobic bez zadnych wstawek czy da rade wyszlifowac to samo? Ile taka przyjemność kosztuje u lakiernika? Z obydwóch kół nadkola tak wygladaja i progi
Morda123
Nowicjusz

Zdjęcia: 3

03 Lut 2020, 20:51

Dalsze zdjęcie
Morda123
Nowicjusz

Zdjęcia: 3

04 Lut 2020, 00:36

Zależy czy chcesz dobrze czy budżetowo, dobrze będzie ok 1000 zł a budżetowo możesz to sobie zrobić sam w miarę możliwości
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

06 Lut 2020, 19:01

Budżetowo można lekko oczyścić i użyć preparatu który reaguje z rdzą następnie pomalować jak wyschnie. Nie wiem czy to jest miejsce bardzo widoczne z zewnątrz bo jak nie to zrobiłbym to budżetowo i po sprawie. Inna sprawa jak miejsce to rzuca się bardzo w oczy wtedy lepiej zrobić porządnie ale koszt będą znacznie wyższe jak pisze [email widoczny po zalogowaniu]
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Obowiązkowy przegląd pojazdu, a koronawirus?
    Co zrobić w sytuacji jak niebawem kończy nam się przegląd naszego samochodu? W normalnych warunkach umawiamy się na niego kilka dni wcześniej lub po prostu jedziemy wykonać ścieżkę diagnostyczną. Nie inaczej jest obecnie ...