Rysy na lakierze

10 Maj 2016, 14:55

Witam, otóż mam taki problem, że przez moją głupotę zarysowałem sobie nieco klapę od bagażnika. Nie rzuca się to tak bardzo w oczy no ale jednak ja to widziałem i teraz za każdym razem będzie mnie kuło.. Jest jakiś sposób, żeby to jakoś zakryć? Oprócz lakierowania oczywiście. Jakaś emulsja cokolwiek? Nie znam się na tym za bardzo, ale rysy nie są grube, paznokieć nie wchodzi w nie praktycznie, Wstawiam zdjęcie jak to mniej więcej wygląda, ale zaznaczam, że na focie wygląda straszniej niż na real. Pozdrawiam i proszę o pomoc.

[Aby pobrać załącznik musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

Arriku
Obserwowany

Prawo jazdy: 27 07 2015
Przebieg/rok: 8tys. km
Auto: Audi a4 b5
Silnik: 1.8 T 150 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1997

08 Cze 2016, 10:58

Są takie kredki maskujące rysy do lakieru tylko trzeba dobrać pod kolor. minus jest taki że schodzi to po kilku myciach. Możesz dorobić lakier pod kolor zrobić cieniutkim pędzelkiem takie zaprawki i później jak lakier się utwardzi lekko ręcznie spolerować. Nie powinno być wtedy to tak widoczne.
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

24 Lip 2016, 20:35

spokojnie nic poważnego nie stało się polecam papier wodny 2000 zmatowić uszkodzone miejsce i spolerować nawet ręcznie
warlock
Nowicjusz

Przebieg/rok: 13tys. km
Auto: Audi
Silnik: 1,6
Paliwo: Benzyna
Rok produkcji: 1995

26 Lip 2016, 16:47

Jeśli chodzi o mnie, to ja jestem zadowolony z działania sprayu na rysy Renumax. Jest łatwy w użyciu i uniwersalny, bo nadaje się do wszelkich kolorów karoserii. Na czystą powierzchnię wysatrczy psiknąć sprayem i przetrzeć ścierką z mikrofibry. Po sprawie. Też zazwyczaj sceptycznie podchodziłem do tego typu preparatów, póki sam się nie przekonałem. Znajomy dał mi przy okazji wyprobować Renumax i naprawdę poradził sobie z wszelkimi mniejszymi, a nawet niektórymi nieco głębszymi ryskami.
Googliano
Nowicjusz

Auto: Opel Corsa

06 Kwi 2017, 20:24

Jak dla mnie te rysy to nie takie "trochę zarysowałem" :D Na szczęście teraz masz dużo dobrych kosmetyków, które radzą sobie z czymś takim. Na twoim miejscu próbowałem bym to ogarnąć k2 Venox. JEst wysoce wydajny i trwale usuwa rysy. Mi kiedyś żona przejechała auto też konkretnie i Venox uratował ją od rozwodu :D
piegus
Początkujący

Auto: fiat

07 Kwi 2017, 12:47

Panie, przecież te rysy są do podkładu :shock: Venox tego nie wyprowadzi, tu trzeba odpowiedni lakier dobrać . Pomijam fakt że post z 2016 roku jest...
zielonek
Aktywny

Auto: P 206
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Samochodem w góry na narty
    W górach jeszcze zima więc wiele osób wybiera się w tym czasie w góry, by pojeździć na nartach czy snowboardzie. Kierowcy powinni jednak odpowiednio przygotować się do takiej podróży, aby w bezpieczny ...
    Instalacje gazowe IV generacji – tzw. sekwencyjne
    Obecnie jest to najczęściej montowany typ układów zasilania LPG, tak zwana instalacja sekwencyjna. Niewiele droższa od dwóch poprzednich, bo kompletna wraz z montażem kosztuje co najmniej 1800 zł; warto wydać ...