Hey, jestem tutaj nowy, witam wszystkich serdecznie, to mój nowy post
Mam do Was pytanie. Wyszło mi troszkę rdzy (vide zdjęcie) i wszyscy mi wmawiają, że trzeba lakierować cały tył samochodu za 1000 pln...ja znam się trochę zarówno na mechanice i nawet mam tuningowane auto i nijak mi się to nie układa w całość. Dlaczego nie można tego zrobić miejscowo? Czy umiejętności lakierników są tak niskie ? Poradźcie proszę co najlepiej zrobić aby to usunąc i polakierować z góry dzięki za pomoc
Cały tył malować to trochę przesada ale tej rudej to troszkę jest i pewnie że da się to zrobić miejscowo . Sam miałem takie miejsca korozji w Golfie 4 i lakiernik mi to zrobił za 300zł,wyciął taki kawałek podobnie jak masz na zdjęciu i wstawił nowy a tą rdze do okola nadkola to nie wiem jak zrobił ale nie było nic widać i byłem zadowolony
Witam, z tego co widzę (chociaż mogę się mylić) już kiedyś były w tym aucie wstawiane reperaturki błotnika bo ranty błotnika wyglądają na nie oryginalne. Cały element musi być malowany ponieważ tutaj trzeba wstawiać nowe reperaturki, a wiec wycinać spory kawałek blachy na której jest korozja a wspawywać nowy. W ten sposób mamy już minimum pol błotnika do szpachlowania i malowania. Niestety nigdy nie da się trafić idealnie w kolor wiec błotnik musi być malowany do samej góry. Z tego co wiem koszt blacharza i lakiernika to 400-500zl reperaturka około 100zl. Jak masz po obu stronach to wychodzi nam ponad 1000zl. Oczywiście to są koszty jak pojedziesz do porządnego zakładu blacharsko-lakierniczego.
Moim zdaniem należałoby tutaj przede wszystkim zabezpieczyć te elementy na których już występuje korozja,potem szybko pójdzie Ci to dalej na całe nadkole. Samego lakieru można dokupić pod kolor i zamalowac,to żaden problem.
Mazda CX-5, nowa generacja modelu W środę czyli w przeddzień salonu w Los Angeles, Mazda zaprezentowała zupełnie nową generację modelu CX-5. Ten kompaktowy SUV w 2012 roku dał początek nowej, wielokrotnie nagradzanej gamie modelowej marki, wykorzystującej ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.