Samochód 30-40tys dla kobiety.

16 Kwi 2018, 18:45

Witam, szukam samochodu dla mojej mamy. Samochód będzie głownie eksplatowany na tak zwanym miejscu: dojazd do pracy okolo 5km oraz sporadycznie na bardzo małe trasy, na dluższe posiadamy wygodną limuzyne. Od samochodu wymagamy aby była to benzyna, lecz nie chcemy tak zwanego "muła", najlepiej +150km. Co do wyposażenia szukamy czegoś z klimatyzacja(najlepiej 2-strefową), oraz automatyczna skrzynią biegów gdyż tylko takie posiadamy w autach (w ostatecznośći jesteśmy w stanie zrezygnować z tego). Proszę nie podawać bardzo małych aut typu toyota yaris. Jak na razie mamy na oku focusa mk3 z silnikiem 2.0 lub 1.6 ecoboost, oraz sirocco lecz jest to bardziej wybór ze względu na wygląd co do silników nie jestem jeszcze obeznany. Aha i najlepiej jakby auto było z rocznika +2010. Proszę nie podawać hondy civic gdyż wygląd auta nie podoba sie mojej mamie. Dziekuję za wszelką pomoc :)
Dominiggggg
Obserwowany

Prawo jazdy: 13 05 1998
Auto: Audi a6 c7
Silnik: 3.0TDI
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2014

16 Kwi 2018, 18:57

Giulietta :ok:
Focus spoko, zerknij też na megane, w rocco bezproblemowego silnika raczej nie znajdziesz.
BTW bardzo niewiele jest na rynku aut segmentu c z automatem, np jak szukałem astry, manual ponad 200 ogłoszeń, automat 17.
Jakieś totalnie przykładowe linki
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km

16 Kwi 2018, 19:48

Co do tych aut, zaciekwaiła nas renault megane, reszta odpada.
Dominiggggg
Obserwowany

Prawo jazdy: 13 05 1998
Auto: Audi a6 c7
Silnik: 3.0TDI
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2014
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...