Samochód do 1/4 mili

01 Maj 2009, 00:38

skarbi jak pisalem co do sierry, jesli znasz sie na mechanice to wrzucasz do trabanta jakis mocny silnik i masz super niepozorna fure ^^ jak nie, to po co przypal robic trabem? :D
CruelRaze
Nowicjusz

01 Maj 2009, 08:48

jak sie ma pieniądze, troche wiedzy na ten temat to można ze wszystkiego zrobić potwora.samochody ktore startuja w 1/4 mili mają po około 1000KM.w tuning wlozysz mnóstwo pieniędzy.może warto kupic cos drozszego niz za te 10k ale za to z mocniejszym silnikiem, wtedy nie trzeba wymieniac silnika (tak jak w maluchu czy trabancie) tylko można go troche "podkrecic".chyba że stawiasz sobie wyzwanie kupienia samochodu do 10k i zrobienia z niego odrzutowca :) fajne plany, ale kosztowne.mimo tego mysle ze warto probowac.bmw e30, e36, honda crx.
matttias1234
Zaawansowany

Miejscowość: Dolnyśląsk

01 Maj 2009, 10:00

Dzięki za odpowiedzi. Chyba jeszcze wstrzymam się z kupnem auta i za jakiś czas kupię coś lepszego :cool:
1/4 MILI
skarbimierz
Początkujący

Miejscowość: Skarbimierz

01 Maj 2009, 10:23

moze tak zainwestowac w jakies Subaru Impreze WRX czy GT albo Fiat Coupe albo Saab 9-3
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

01 Maj 2009, 16:15

a jesli mialbys juz duzo duzo wiecej kasy to polecam toyote supre :)
matttias1234
Zaawansowany

01 Maj 2009, 17:22

matttias1234 napisał(a):a jesli mialbys juz duzo duzo wiecej kasy to polecam toyote supre :)

a jak będziesz miał jeszcze więcej niż więcej to polecam Koenigsegga CCXR-a...
Endrju
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 449
Miejscowość: Poznań
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Chcesz zmienić pas? Pamiętaj o pięciu ważnych zasadach!
    Bardzo często przy wzmożonym ruchu na autostradzie czy na innej wielopasmowej drodze kierowcom wydaje się, że warto zjechać na sąsiedni pas, bo samochody poruszają się po nim szybciej. Dlaczego czasami nie warto tego robić? ...

01 Maj 2009, 20:02

no to fajnie polecaj sobie, ale nie wiem po co zacytowales moje słowa do tego.może to z twojej strony jest jakaś ironia?dałem tylko przyklad co jest mocnym i dobrym samochodem na wyscigi 1/4 mili
matttias1234
Zaawansowany

01 Maj 2009, 20:57

no na chwile obecna najszybsze auto na 1/4mili to wlasnie Supra ze stolicy
http://www.polskajazda.pl/Samochody/Toyota/Supra/916
na chwile obecna auto koloru bordowego i z 1450KM,jakies pol roku temu bylo do sprzedania za ponad 100tys
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

02 Maj 2009, 10:58

matttias1234 napisał(a):no to fajnie polecaj sobie, ale nie wiem po co zacytowales moje słowa do tego.może to z twojej strony jest jakaś ironia?dałem tylko przyklad co jest mocnym i dobrym samochodem na wyscigi 1/4 mili

Ale to nie jest temat jaki samochód jest dobry do 1/4 mili, autor tematu pyta sie o auto do 10tys zł
Kup E30, wstaw porządny silnik np m60b40 i możesz juz czymś takim latać.
BMW- Biała Może Więcej
zbychu57
Aktywny

Miejscowość: Białystok

02 Maj 2009, 13:02

barol91 napisał(a):no na chwile obecna najszybsze auto na 1/4mili to wlasnie Supra ze stolicy
http://www.polskajazda.pl/Samochody/Toyota/Supra/916
na chwile obecna auto koloru bordowego i z 1450KM,jakies pol roku temu bylo do sprzedania za ponad 100tys

on widzę że mało się znasz na wyścigach bo ta supra już dawno nie jest najszybsza w Polsce, ona już wogle dawno się nieściga :wink:
slawer
Początkujący

Miejscowość: Ruda Śląska

02 Maj 2009, 14:51

matttias1234 napisał(a):no to fajnie polecaj sobie, ale nie wiem po co zacytowales moje słowa do tego.może to z twojej strony jest jakaś ironia?dałem tylko przyklad co jest mocnym i dobrym samochodem na wyscigi 1/4 mili

Ponieważ po co to piszesz? Supra kosztuje kilkadziesiąt tysięcy, a kolega szuka do 10tys.
Jak będzie miał na Supre to napewno poprosi o pomoc :wink:
Endrju
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 449
Miejscowość: Poznań

02 Maj 2009, 15:52

Jak będę miał więcej kasy to kupię dragstera :wink:
1/4 MILI
skarbimierz
Początkujący

Miejscowość: Skarbimierz

02 Maj 2009, 16:37

skarbimierz napisał(a):Jak będę miał więcej kasy to kupię dragstera :wink:

tak teraz patrze przy twoim nicku że masz Omege V6, to zrób tak jak mówiłem kup Corse A i wsadź V6 dawce części już masz :grin:
slawer
Początkujący

Miejscowość: Ruda Śląska

02 Maj 2009, 17:05

no nie ściga sie wiem ale dawno nic z 1/4mili nie widzialem,wiem jedynie ze auta ktore maja powyzej 1000km jest kilka wlasnie Supra,terenowe GMC i jakies jeszcze
Barol
Awatar użytkownika

08 Maj 2009, 11:46

Endrju napisał(a):
fokmenboss napisał(a):Kup Malucha i wstaw silnik od Corvette na miejsce przednich siedzeń.

Ha...ha...ha...

Czy ten użytkownik wykazał się mało inteligentny ( jak jeden nasz użytkownik ), żeby pierdzielić takie głupoty??

Jak nie masz nic do powiedzienia to zamknij *** i wracaj do piaskownicy.

Właśnie, że Maluch wyposażony w silnik od Corvette zajął trzecie miejsce w wyścigu King of Europe. Tak duży poziom niewiedzy świadczy o kompletnym braku znajomości tematu wyścigów. Sam idź do piaskownicy!!!
fokmenboss
Nowicjusz

Miejscowość: Raczki