Samochod do 10 tysiecy gaz ( moze peugot 307?)

23 Sie 2018, 12:42

Samochód do 10 tysięcy złotych.
Moja droga pokonywana to 27km proste drogi lokalne oraz 3km miasta. Będę robić 60km w dwie strony od pon-pt oraz wyjazdy co weekend 15 w dwie strony co daje razem 1500km na miesiąc oraz w przeciągu roku jest to 18000km.
Interesuje się samochodami w gazie gdyż w tej cenie nie warto zakładać samemu gaz oraz moje preferencje to: gaz,kombi,male koszta eksploatacyjne i silniki do max 1.8. Jestem otwarty na każdą propozycje.

Zauważyłem tego peugota 307 w ofercie moglibyście doradzić czy warto jechać po niego(mam 250 w jedna stronę) ? Opuści cenę do 5200 ale rdza go gdzieniegdzie łapie tylny zderzak bardzo zniszczony oraz ta wgniotka na klapie od bagażnika. Za każdy komentarz jestem wdzięczny.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Ostatnio edytowany przez Karollll, 23 Sie 2018, 12:47, edytowano w sumie 1 raz
Karollll
Nowicjusz

Auto: Nie mam

23 Sie 2018, 12:48

Jak masz 10k to szukaj za 10k, bo taki 307 jest ok ale nie za niecałe 6000 zł.
galakty
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 23 08 2012
Auto: Ceed I
Silnik: 1.6 CRDi 115/130
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007

23 Sie 2018, 12:59

słyszałem ze peugoty 307 są bardzo dobrymi samochodami o wdzięcznym silniku do lpg ocynkowane oraz trwale mam także znajoma która ma taki samochód kilka lat i jest niezawodny tylko zmienia u mechanika co musi i nigdy się jej nie zepsuł oczywiście ta opinie nie mowie tylko ze względu na jej samochód wiele osób na forach mówi ze jest to dobry samochód ale jestem otwarty na propozycje innych samochodów a dla nie jest ważna sprawa czy samochód jest za 5k czy za 10k te samochody są prawie identyczne i nie oszukując się zachwytu nie robią na żadnej osobie ale chce także kupic samochód który później będę mógł odprzedać wiec samochód za tysiąc złotych trudno później będzie sprzedać.
Karollll
Nowicjusz

Auto: Nie mam

23 Sie 2018, 13:08

perzot 307 to dobry samochód ale ma swoje lata więc ocenia się go nie przez pryzmat marki i modelu ale stanu konkretnego egzemplarza. Po samochód za 10 tysiecy nie jeździ się dalej niż kilkanaście kilometrów bo po pięciu gruzach które obejrzysz zostanie ci połowa budżetu zjedzonego przez wyjazdy.
diddy79
Zaawansowany

Prawo jazdy: 14 04 1999
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Renault Talisman
Silnik: 1,6 dCi 160 KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2018
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Zabici bez pasów - zapinajcie pasy w samochodzie!
    Aż połowa ofiar śmiertelnych na autostradach w Austrii, a ponad 60% w Belgii nie miało zapiętych pasów w momencie wypadku(1). Pasy bezpieczeństwa są efektywnym elementem dającym kierowcy i pasażerom bezpieczeństwo ...
    BMW Vision EfficientDynamics 2009
    BMW Vision EfficientDynamics łączy w sobie futurystyczny, aerodynamiczny design nadwozia z wysoką wydajnością paliwową i ekologiczną. We wnętrzu konceptu po raz pierwszy zastosowano technikę warstwową. Dzięki wykorzystaniu ...