Samochód do 10000

13 Lip 2010, 08:33

Moja znajoma ostatnio również do firmy (jest przedstawicielem handlowym) miała kupić sobie samochód. Dostała od szefowej 15 tyś na ten cel i kupiła za niego Punto JTD. Jeździ nim sporo, za miesiąc zrobiła 2 tyś km bez awarii póki co.
Tyle że Punto jest znacznie mniejsze od W124.
Ale osobiście za 10 tyś to na Twoim miejscu poszukałbym Audi 80/100 z końcowych lat produkcji, znajdziesz z dobrym wyposażeniem, trwałe, niezniszczalne auto. Jeszcze Ci kasy powinno zostać.
"... wypadki drogowe powstają dlatego, że dzisiejsi ludzie jeżdżą po wczorajszych drogach jutrzejszymi samochodami z pojutrzejszą prędkością..."
stasiowski121
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Podkarpacie
Auto: VW T4/Audi 80 B4/Passat B3
Silnik: 2.5 TDI AXG
Paliwo: Diesel
Typ: Van
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997

13 Lip 2010, 17:51

95 koni+automat w zupelnosci wystarcza. w corsie maja chlopaki 3cylindrowe 1,0 i musi wystaczyc.
Chce cos o tzw legendarnej trwalosci- corsa c van ktora wzialem w leasing w 2005 co chwile wymaga napraw. dlatego auta seg b za bardzo do mnie nie przemawiaja chyba ze kolejny leasing nowego(za bardzo mi sie nie oplaca bo corsa ma nastukane 160 tys- czyli za duzo nie jezdzimy(obreb woj slaskiego). sprzedalbym corse i mam na merca chyba na tym sie skupie.
b4 ma moj kuzyn przejchane 490 cos i chwali ze bez remontu itd(przebieg autostradowy ma od 10 lat ten samochod) ale mimo wszystko wydaje mi sie ze mb bedzie lepszy.
ten konkretny calkiem blisko mnie i w przyszlym tyg o ile nie zejdzie chyba go przygarne :cool:
JerzyB333
Stały forumowicz

Miejscowość: ZZZZ

14 Lip 2010, 13:38

jacekkoll11 napisał(a):Weźcie ludziom kity nie wciskajcie!! W idealnym stanie znajdziesz Audi A4 1.9 TDi. Ja tak zrobiłem i jestem zadowolony z zakupu. Samochód oszczędny, dobrze wyposażony (między innymi klimatronik). tak jak mówię kupić Audi A4 z 1995r. i jest samochód na lata!!

Krzywe albo po taryfie z przebiegiem bliżej miliona niż zera to można kupić, z pewnością. Poza tym 90km w takiej budzie to totalne nieporozumienie.
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW