Samochód do 12.000 PLN

25 Lip 2007, 12:57

Witam wszystkich
Zamierzam kupić samochód do 12 tys PLN
Zastanawiam sie nad kilkoma modelami rocznik '97-'98
-Opel Vectra 1.6-1.8 16 V
-Renault Megan 16 16V
-Honda Civic

i proszę o opinie tych samochodów a może jakieś inne propozycje
czytam dużo opinii ale szczerze mówiąc mam coraz większa pustkę
Meganka mało pali i jest zgrabna i przyzwoita
ale Vectra sama klasa i Civic dynamika.Samochód będzie przerobiony w gaz.
Prosze o pomoc

Z góry dzięki
Pozdrawiam
albert
Nowicjusz

25 Lip 2007, 13:07

Witaj Ja polecam ci Opla Vectre poniewarz renault wcale tak mało nie palą sa tylko wygodnie i majka miekie zawieszenie i bespieczne sa ale za to bardzo awaryjne przez co wizyta w sklepie z czesciami bedzie cie drogo kosztowac bo nawed zamieniki takie firmy np jak valeo i tak sa drogie wiec renault z tego powodu ci odradzam jedyne co moze ci sie w tym samochodzie spodobac to tylko wyglad i nic po za tym Honda tez jest fajna ale jest bardzo mala i malo konfortowa jezeli lubisz szybka jazde to powinienes ja wybrac ale jezeli zalezy ci na wygodzie jazdy duzym samochodzie ktory zadko sie psuje a czesci sa tanie i ktory nawed nie ma najgorszych osiogow jezdynch to powienies wybrac Vectre ale ja bym ci doradzil dolozyci jeszcze te 3 tys wiem ze to moze nie jest takie latwe ale kupic sobie np Audi A4 i powiedz mi jeszcze o ktora ci chodzi ta Vektre A czy B
xXx
GrzegorzKutno
Nowicjusz

Miejscowość: Kutno

25 Lip 2007, 14:38

Vectra B oczywiście
a te 12 tys to max jakim dysponuje.
Wielkie dzięki za poradę

pozdr
albert
Nowicjusz

25 Lip 2007, 16:58

Jeżeli chodzi o Opla Vectrę B, to zaletą jest przestronne wnętrze i dobre właściwości jezdne, a wadą jest niska kultura pracy silnika i zbyt delikatne zawieszenie na polskie drogi. Polecam Vectrę z silnikiem 1.8 115 KM.

Zobacz przykładowe oferty:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do oferty na Allegro wygasł]

Jeżeli chodzi o Hondę Civic, to ma dobry układ jezdny, wykończenia są wysokiej jakości i jest to niezawodne auto. Niestety części zamienne są drogie.

Zobacz przykładową ofertę:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Pozdro :wink:
Tiguan
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Pruszków
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Samodzielna wymiana oleju silnikowego
    Dla osób lubiących samodzielnie naprawiać samochody, wymiana oleju silnikowego nie jest żadnym problemem. Jednak coraz więcej osób wybiera profesjonalne warsztaty takie jak Euromaster. Nic dziwnego, standardy ...