Samochód do 15 tys.

19 Sty 2010, 16:09

Witam,
Szukam auta do 15 tys., choć kupić zamierzam dopiero na wiosnę. Samochód będzie przejeżdżał około 250 km tygodniowo i raczej w trasie. Silnik raczej benzyna ( max 1.8 ). Chciałbym by auto miało dobrą blachę, gdyż nie będzie garażowane. Dobrze gdyby było bezawaryjne. Mam kilka propozycji i proszę o pomoc w wyborze:
- mitsubishi colt
- vw golf IV
- toyota corolla
- BMW E46
- opel vectra
- mazda 626
Jestem również otwarty na inne samochody.
joker87
Nowicjusz

Miejscowość: Mazowieckie

19 Sty 2010, 16:35

Z tych co tu napisałeś to bym wybrał golfa IV z silnikiem 1.6, ma ponad 100 KM

[link do oferty na Allegro wygasł]
rafal1992661

19 Sty 2010, 16:37

Ja bym na twoim miejscu szukał pomiędzy Vectrami, BMW i Corolla...
Golfy jeżdżą jeden za drugim i lubią je kraść, Mazda troche słabe blachy, Colt mały i raczej mało wygodny na trase...
KoXiK
Nowicjusz

Miejscowość: z Polski

19 Sty 2010, 16:48

KoXiK napisał(a):Ja bym na twoim miejscu szukał pomiędzy Vectrami, BMW i Corolla...
Golfy jeżdżą jeden za drugim i lubią je kraść, Mazda troche słabe blachy, Colt mały i raczej mało wygodny na trase...

A jakie silniki są najlepsze w tych które polecasz ?
joker87
Nowicjusz

19 Sty 2010, 16:54

Tak dokladnie jak mowi kolega wyzej, colt nie bedzie dobry na trasy, jest on swietnym samochodem ktory super sie prowadzi ale po miescie.
BMW moze kusic wygladem no i silnikami bo jest na co popatrzec ale mysle ze w tej cenie do 15tys to raczej nikt tak tanio nie sprzeda dobrej bmki.
Najlepiej wypada chyba vectra z silnikiem 1.8 badz tez 2.0 136km
foemka
Początkujący

Miejscowość: warszawa

19 Sty 2010, 17:31

Bmw sobie daruj nie ma szans kupić normalnej za te pieniądze.A może focus?albo mondeo.toyota paskudna,mazda gnije bardzo,colt jak dla mnie tez nie ladny.Vectra może być i golf ale za golfa płacisz większość za znaczek.
rustin
Aktywny

Auto: Mondeo MK3

19 Sty 2010, 18:04

Szukasz samochodu z silnikiem do 1.8 no i właśnie taki w Vectrze znajdziesz 1.8 115 lub 125KM wystarczające do sprawnego poruszania się na trasie....
KoXiK
Nowicjusz

Miejscowość: z Polski

19 Sty 2010, 18:10

Pod uwagę weź także alfę romeo 156
W trasy nadaje się wyśmienicie co do awaryjności nie mam większych zastrzeżeń
Jednym słowem cudo na czterech kolach

No i jeszcze ten wygląd mmmmmmmmm boski :)
szybki200
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z daleka

19 Sty 2010, 18:53

Popatrz jeszcze za Peugeotami 406. Bardzo dobry by był 2.0 HDI no ale ty chcesz do 1.8 to popatrz na benzyne 1.8 ale te są troche gorsze od HDI.
daniel_
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Świętokrzyskie

19 Sty 2010, 19:31

Z mojej strony Seat Ibiza
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
i jak ktoś wcześniej napisał Ford Focus
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

19 Sty 2010, 20:23

No ludzie nie polecajcie golfa z 1,6. Pali bardzo dużo, jak już to 1,8 turbo,który moc ma niesamowitą a pali minimalnie więcej niż 1,6. Golf jak już to z dieslem(tak wiem,że tdi jest przestarzałe i jest wiele nowocześniejszych i możliwe, że trwalszych ale tdi to najlepszy wybór silnika do GOLFA, podkreślam golfa żeby nie było, że wychwalam itp).
Ja polecę fiata stilo, forda focusa albo mondeo ale potrzeba na to jeszcze z 2 tysiące ale super bryka, wyrwałbyś za jakieś 17 tysięcy z dieslem a mondeo może nie jest super wozem ale mi się jeździło nim fantastycznie, układ kierowniczy elegancki a i 115 KM, które tam chyba były dawały radę. Benzyna 1,8 to może wyrwiesz nawet za 15.
koczas
Aktywny

Miejscowość: centrum Polski

19 Sty 2010, 21:24

Samochód będzie używany głównie w weekend około 2 razy po około 100km i sporadycznie w tygodniu, wiec diesel nie jest moim zdaniem dobrym pomysłem. Z tego co widzę to najwięcej osób poleca Vectre za taką kasę. Czy 1.8 to dobry wybór? W jakim roczniku szukać ? Jaki maksymalny przebieg ?
joker87
Nowicjusz

19 Sty 2010, 21:25

joker87 napisał(a): Jaki maksymalny przebieg ?

Na przebieg nawet nie patrz.
KaczorLSM
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Lublin

19 Sty 2010, 21:37

Dokladnie, przewaznie 90% samochod typu vectra bedzie miala ponizej 200tys wiec raczej niemozliwe. Mysle ze silniki 1.8 nie byly az tak udane w vectrze jak 2.0 ale 1,8 raczej bedzie tanszy w utrzymaniu. Wiec mysle ze mozesz celowac w ten mniej popularny silnik.
foemka
Początkujący

Miejscowość: warszawa

20 Sty 2010, 00:02

Poczytałem trochę na temat Forda Focusa I. Jak oceniacie to auto ? Dużo osób odradza Forda. Lepszy będzie silnik 1.6 czy 1.8 ? Jak wypada w porównaniu do Opla Vectry w podobnym przedziale cenowym ?
joker87
Nowicjusz