Samochod do 15 tys zl - astra coupe vs bmw e46

09 Maj 2012, 21:29

Na giełdach jest dużo handlarzy ale można trafić auto z pewnej ręki.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

10 Maj 2012, 08:50

Takich aut nie znajdziesz na giełdach... kto ma zadbaną wystawia na portalach, może sprawdź jakieś forum tych samochodów, może znajdziesz od jakiegoś maniaka marki(ale musisz liczyć się, że sobie policzy słono :D ) Giełdy to tylko: Golf , Skoda , Passat, Golf, Passat, i to od handlarzy bo na te auta jest moda..... Wiadomo jak wygląda giełda, plac, chodzisz i kupujesz niema czasu na dłuższe oględziny i zastanawianie i potem możesz kupić coś czego nie chcesz
nitro
Zaawansowany

Miejscowość: znikąd

10 Maj 2012, 15:45

Nie do końca sie zgodze,pamiętam jak z kolegą w grudniu byłem na giełdzie bo sprzedawał swoje auto,obok nas stał starszy facet (ja wiem po 50) i sprzedawał Peugeota 307,był jego 1włascicielem i auto poszło w jakieś 2godziny (przyszedł koleś pooglądał,posprawdzał miernikiem lakieru i wziął).
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

10 Maj 2012, 18:31

co do a3... masa własna w dowodzie wynosi 1045:) Moim zdaniem najlepiej jest szukać prywatnie. W komisie znajdziesz wypicowany egzemplarz, który może mieć ukryte wiele nieprzyjemności, a może też być po prostu okazją. Giełdy też nie wydają mi się zbyt pewnym gruntem. Najbezpieczniej jest gdy ktoś po prostu zmienia auto, lepiej zobaczyć je brudne, poznać wady i zobaczyć, że jest użytkowane niż wypicowane i zaczaruje Cie ładnym wyglądem. W tym wyborze wybierałbym astre od bmw, zdecydowanie.
Vattras
Początkujący

Prawo jazdy: 19 03 2009