Samochód do 15000 zł.

10 Paź 2011, 19:23

Witam, mam zamiar kupić samochód do 15000 zł. Interesują mnie silniki 1,4 aby było ekonomicznie, paliwo non stop drozeje;p
Zastanawiałem się nad takim:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Czym kierowac się przy zakupie?
Proszę o oferty, pozdrawiam;)
chudy17
Nowicjusz

Auto: Daewoo Tico

10 Paź 2011, 19:36

Kieruj sie własnym rozsądkiem i tym za ile możesz go tankować żebyś nie zrobił tak jak wiekszość osób że kupuje auto z gigantyczny silnikiem np 3.2 a później dopiero sobie przypomina że od poczatku do końca miesiąca wystarcza mu ledwo na paliwo do malucha.
Jeśłi to jest auto któe ma ci posłużyć chwile to proponuje niemiecką motoryzacje. Nic nie mam do innych marek, ale akurat niemiecka motoryzacja jest dla mnie zaufana najbardziej.
Co do propozycji auta proponuje diesla. O wiele taniej wyjdziesz na paliwie.
Proponuje Ci Golfa IV w 1.9TDI 90KM. Uwierz, jak nie kupisz złoma, to nie sugeruj sie tym że ktoś bedzie gadał że masz tylko 90KM bo mam takiego golfa w kombi i nie jeden samochód z mocniejszym silnikiem nie daje rady mu na światłach, a przy tym przy rozsądneij jezdzie masz spalanie w mieście około 5,8-6l/100km a na trasie w okolicach 4,7-4,9l/100km. Chyba żę chcesz koniecznie benzyne, ale odrazu mówie że wiecej bedziesz płacił za paliko i masz mniejszą moc w nim. A jeśli chcesz to odrazu usuń pomysł 1.4 z LPG bo zaraz ci silnik siądzie bo ten silnik nie jest do tego przystosowany wiec czy to bedzie audi, czy seat, czy skoda czy vw to jest to samo bo to są te same silniki. I nie nastawiaj sie na silnik 1.9TDI 131KM chyba że masz kase na rope 98 oktanową albo 100oktanową bo innej ten samochód nie przyjmuje bo to skutkuje zapsuciem sie silnika.
maciek1203
Aktywny

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Tarnobrzeg
Auto: Hyundai Pony
Silnik: 1.5 83KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1991

10 Paź 2011, 19:56

Nie chcę gazu, 1,4 benzyna wystarczy,