Samochód do 60 tyś.

16 Sty 2010, 20:28

Szukam samochodu do 60 tys., typu hatchback albo kombi (sedan mnie nie interesuje). Zależy mi na dość dużym bagażniku, ekonomiczności i wygodnej jeździe. Auto nie musi być w dieslu, ale liczę na niskie spalanie. Samochodem robię około 30 tyś. km rocznie. Zastanawiam się nad :
-Toyota Avensis, 2.0 D-4D 16V 126 KM
-Opel Vectra C, 1.9 CDTI 16V 150KM
-Mazda 6, 2,0l MZR-CD 143KM
-Ford Mondeo MK4, 2.0 Duratorq TDCi 140 KM
Wszystkie te auta w hatchback'u.

Chętnie przeczytam informacje na tematy tych samochodów, jestem otwarty na inne propozycje :)

Z góry dzięki.

Pozdrawiam Mariusz
Tchibo
Nowicjusz

Miejscowość: Mysłowice

17 Sty 2010, 18:40

Z tych 4 modeli mój typ to mazda 6 ze względu na ciekawą sylwetkę i wysoką niezawodność na stronce:www.auto-swiat.pl/wydania,Wierna-jak-kaze-tradycja-,8934,1.html jest ciekawy artykuł z testu długodystansowego na dystansie 100 tys. km gdzie mazda 6 wypadła rewelacyjnie (co prawda jest to wersja 1.8 benzyna), dobrym wyborem jest też avensis, a jeśli chodzi o vectre C to przede wszystkim unikać należy wersji z automatyczną skrzynią biegów.
Ostatnio edytowany przez tom_rs, 19 Sty 2010, 23:52, edytowano w sumie 1 raz
tom_rs
Nowicjusz

Miejscowość: nakło nad Notecią
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

O czym powinien pamiętać kierowca w okresie jesiennym?
    Panujące jesienią warunki pogodowe niejednokrotnie utrudniają bezpieczną jazdę, dlatego potrzebne jest odpowiednie przygotowanie samochodu. Kierowcy powinni zwrócić uwagę zwłaszcza na stan wycieraczek, reflektorów ...
    Jak można odzyskać utracone zniżki z OC i AC?
    Wypracowane zniżki na polisie ubezpieczeniowej są chlubą niejednego kierowcy. Jednak bardzo łatwo je stracić i to w bardzo krótkim czasie. Z dzisiejszego artykułu dowiesz się jak odzyskać utracone zniżki z polis OC ...