Witam, jak w temacie poszukuję samochodu do maks. 7 tys zł. Głownie będzie służył do dojazdów do szkoły, czyli 20, maks 30km w jedną stronę i tyle samo w drugą (czyli nie wiecej niz ok. 50-60km dziennie) i czasami może na jakieś dalsze wypady, ale raczej nie przekroczy 100km. Zależy mi głównie na tym aby było w miarę tanie w eksploatacji bo nie zarabiam i ciężko by mi było włożyć w samochód dużo gotowki. Ogółem myślałem nad :
Alfa Romeo 156
Rover 400
Rover 25
Peugot 206
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] < to, tylko nie wiem jak z spalaniem
Audi A4
Renault Megane
BMW E36 (z wskazaniem na tego bo mi się strasznie podoba)
Honda Civic (ale średnio mi się podoba, chyba że by była dobra oferta)
Nissan Almera
Ogółem to wymagania nie są jakieś wygórowane, chciałbym tylko aby w miarę możliwości miało 5 drzwi bo strasznie nienawidzę samochodów trojdrzwiowych, jak się jedzie w kilka osób to trzeba się przepychać (choć to nie jest kryterium bardzo ważne, ale zawsze na plus). Dodatkowo żeby jako tako wyglądało i nie dusiło się przy jeździe w 5 osób jak Tigra znajomego (dał za nią w sumie niecałe 2000zł, jeździ i jest ok, ale jak jechaliśmy w 5 osob to praktycznie chciała się załamać).
Jutro podrzucę linki jakie sobie wyszukałem, jeśli ktoś by chciał.
Mieszkam w Olkuszu (30km od Krakowa w stronę Katowic), także samochody do kupna w jakimś promieniu 100km bym prosił.
Z góry dziękuję
![Uśmiechnięty :)]()