No cóż, jechać z taką prędkością niby się da ale to czysty masochizm. Ten silnik naprawdę fajnie się sprawdza przy prędkościach rzędu 90-100km/h, jest jeszcze względnie cicho w środku ( przynajmniej w Audi, co do innych marek to się nie wypowiem ) i spalanie jest na akceptowalnym poziomie. Szybsza jazda po prostu nie jest komfortowa i czuć , że ten silnik nie jest stworzony do szybkiej jazdy. Lubię Vaga ale trzeba być obiektywnym a nie ślepo twierdzić , że skoro niemieckie to musi być idealne
Arwidox, no ale myślisz że w A4 1,8T będzie cichutko i będzie palić 5/100? Poza dynamiką reszta raczej bez zmian, dlatego ja szukająć TT 1,8T dałem sobie spokój i poszedłem w 1,4 tsi w budzie Scirocco.
Mialem okazję jechać b7 z 1.8T w trasie, dużo ciszej niż w a3. A co do spalania, w 1.6 jest ono niewspółmierne do osiągów. Niech sobie pali te 10l w 1.8T ale dynamika całkiem inna.
No ok to kupuj, dla mnie 1,8T jest paliwożerny i bez softu, modyfikacji szału nie robi. A4 z 1,8T nie jedzie, no może poza wersja BEX czyli 190konną, Do tego wysokie obroty, chyba że skrzynia 6tka coś poprawia - nie miałem styczności. Spalanie to też tragedia, takie 2,0 TDI CR 140 w Golfie jedzie tak samo lub lepiej a spali 4l mniej.
Może tak ale dla mnie e tych pieniądzach audi raczej nie jest pierwszym wyborem więc bardzo mało prawdopodobne , że zostanę przy tej marce. Skłaniam się raczej ku Volvo S40 II/ Saaba 9-3 II i mercedesa w203 coupe.
Nie potrzebuję 200 konnego silnika, chodzi mi raczej o sprawne przemieszczanie się w ruchu autostradowym. Do wywoływania szybszego bicia serca mam jednoślad przy którym i tak wszystko zostaje daleko w tyle
Przewodnik po konfiguracji nowoczesnego SUV-a klasy premium Dzięki udostępnionym przez Audi zaawansowanym narzędziom możecie skonfigurować kupowane przez siebie auto i w pełni dostosować je do swoich potrzeb. Jak z nich korzystać? Szczegółowa personalizacja modelu Q8 to sposób ...
Otwieranie drzwi bez udziału kluczyka – 1984 rok Współcześnie otwieranie drzwi pojazdu kluczykiem jest anachronizmem. Elektroniczny pilot na fale podczerwone (Infrared) otwierający drzwi auta jest standardem oczywistym nawet w najmniejszych samochodach miejskich. ...
Od 0 do 100 w tyle zostaje praktycznie wszystko co można spotkać na polskich drogach. Coś co waży 200kg i ma moc pod 200KM , no cóż mały pocisk. Przy jeździe autostradowej nie wiem jak to wygląda bo nie mam w zwyczaju jechać 300km /h i wyprzedzać prawym pasem bo niestety takie filmiki też można znaleźć.
A co do vaga 1.6 MPI , oczywiste , że to silnik trwały , prosty , paliwożerny i niezbyt żwawy. Na pierwszy samochód , fajny wybór , ale później zaczyna brakować mocy.
Przydałoby się coś z dłuższą skrzynią, bo rzeczywiście te 1.8T może sieć wysokie obroty na autostradzie. Może 2.4 v6 w A4 B6? Tam są 6-biegowe manuale.
Jeśli chodzi o S40 to na pewno nie oferuje takiego komfortu jak S60/S80. To jest płyta Focusa MK2, fajne prowadzenie, lepsze wyciszenie niż w Focusie, ale nie spodziewałbym się szału. Do tego za 15 tys.to będą same dieselki z przebiegiem 300+.
Zastanowiłbym się czy nie warto poszukać jakiegoś ładnego przedliftowego S60 z 2.0T lub wolnossącym 2.4 z manualem.
Audi może być trudne w znalezieniu do 15 tys.z mocnym silnikiem, ale jak wspomniałem warto poszukać 2.4.
Właśnie Volvo s40 II z 2.0d jest moim faworytem w tym momencie, dla dwóch osób wystarczająco dużo miejsca. Zastanawiam się również nad mercedesem w203 w coupe. Jak to z nim wygląda, zwykła C klasa jest nieźle wyciszona i w miarę komfortowa. 3 drzwiowa odmiana jest identyczna pod tym względem czy pomijając fakt jeden pary drzwi mniej została również ubiedniona pod względem wyciszenia itd?
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.